Julehjælp til 93 lokale familier

VESTHIMMERLAND: Kun gennem enestående lokalt sammenhold og en stor fælles indsats lykkedes det at imødekomme behovet for julehjælp til 93 økonomisk trængte familier i Vesthimmerland. De fik i fredags hver en julepakke til en værdi af over 1.500 kr. bestående af kolonialvarer samt to gavekort til en sportsforretning og en legetøjsforretning.

Klar til uddeling af julekurve i Vesthimmerland. Fra venstre LO-afdelingsformand Gert Jakobsen, formand Herdis Brix, Danske Folkehjælp Vesthimmerland, og formanden for den lokale Røde Kors-afdeling, Lone Chodavarapu.

Dansk Folkehjælp Vesthimmerland blev stillet over for en stor udfordring, da antallet af ansøgninger steg og 93 trængte familier af kommunen blev godkendt til at være i målgruppen for julehjælpen.

– Men heldigvis mødte vi stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, der har købt diplomer for at støtte juleindsamlingen, ligesom 3F Midtfjord og private bidragsydere har været af uvurderlig betydning, fortæller formand Herdis Brix, Dansk Folkehjælp Vesthimmerland. Derudover har det været en kæmpe håndsrækning, at LO-Vesthimmerland og Dansk Røde Kors har fordoblet deres tilskud.

Vi kan og bør gøre en indsats på lokalt plan
Røde Kors-formand Lone Chodavarapu, Aars, er overrasket over, at behovet for julehjælp er så stort.

– Røde Kors gør meget ude i den store verden. Så kan vi også gøre noget lokalt. Ellers skulle vi da skamme os. Dansk Folkehjælp i Vesthimmerland har et velsmurt system til at tackle juleindsamlingen. Derfor besluttede vi at bakke op og fordoble vort tilskud til 16.000 kr., oplyser Lone Chodavarapu.

Takket være den ekstra bevillig fra Røde Kors på landsplan kunne den lokale Røde Kors-formand i slutspurten stikke en flot æske Anthon Berg-chokolade oveni julekurven.

Også LO-Vesthimmerland øgede sit tilskud til juleindsamlingen, nemlig fra 3.000 kr. sidste år til 6.000 kr. i år.

– Vi kan se, at VKO skaber flere fattige i Danmark, hvorfor behovet for hjælp stiger, understreger formanden for den lokale LO-sektion, Gert Jakobsen, Aars. Mange familier kommer – uden egen skyld – i klemme i fattigdomsfælden, og det bliver rigtig tydeligt op til jul, hvor alle gerne vil give børnene lidt ekstra.

Sidste år uddelte Dansk Folkehjælp Vesthimmerland 70 julekurve. At der i fredags blev uddelt 23 flere hos 3F Midtfjord i Aars bekræfter tendensen på landsplan, hvor antallet af ansøgninger steg med 20 procent., Takket være massiv opbakning lykkedes det Dansk Folkehjælp at uddele julehjælp til samtlige 3.747 godkendte ansøger-familier – heraf altså som omtalt 93 i Vesthimmerland.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: