test

Inwido skaber nye arbejdspladser

FARSØ: Vinduesfabrikken Inwido i Farsø og Jobcenter Vesthimmerland har netop indgået en samarbejdsaftale om optræning af ledige vesthimmerlandske borgere.

Her ses Jobcenterchef Hanne Neergaard og produktionsdireketør Jens Sørensen foran Inwido Produktion i Farsø

Inwido vil i løbet af foråret kunne byde 25 nye kollegaer velkommen på fabrikken i Farsø. Her vil borgere, der af en eller anden grund har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, få mulighed for at få arbejde i kortere eller længere perioder.

Dermed kommer Inwido til at danne rammen om et virksomhedscenter, der kommer til at udføre en række forskellige opgaver som relaterer sig til det daglige arbejde, der foregår hos en stor vinduesproducent.

Inwidos nye kollegaer kan være borgere der f.eks. efter lang tids sygdom, sociale begivenheder eller ledighed har brug for at få afprøvet, hvilke former for arbejde, de kan holde til. Inwido vil kunne give dem et kompetenceløft og forhåbentlig en tro på, at de er klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. 

– Vi tror på, at vi hos Inwido har unikke muligheder for at give disse borgere en ny chance og bidrage til det, man kalder det rummelige arbejdsmarked, udtaler produktionsdirektør Jens Sørensen fra Inwido og fortsætter. I Inwido vil vi gerne tage socialt ansvar for vort lokalområde her i Vesthimmerland. Vort grundlæggende menneskesyn er, at alle har potentiale til at udføre meningsfuldt og værdiskabende arbejde, og at der er plads til alle på arbejdsmarkedet under en eller anden form.

Jobcentret har stor erfaring i at arbejde med både private virksomheder og offentlige institutioner når borgere skal aktiveres. Aktivering er en rigtig god måde at opnå tilknytning til arbejdsmarkedet på igen og med denne aftale styrker Jobcentret også det de ledige efterspørger, nemlig kontakt til det rigtige erhvervsliv.

– Det vigtigste for Jobcentret er at vi får skabt et tilbud med kvalitet til de ledige der skal tilbage på arbejdsmarkedet eller i gang med uddannelse siger Jobcenterchef Hanne Neergaard. Efaringsmæssigt er vores arbejde med erhvervslivet det mest frugtbare for den enkelte borger og det sætter vi for alvor skub i med denne aftale.

Der ansættes en projektleder og projektkoordinator til at drive projektet der går under navnet Inwido Supply. Projektet forventes opstart april 2011.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: