Idag er det både Skovens Dag og Mors Dag

UHREHØJE: Da det både er Skovens Dag og Mors Dag idag, så hvorfor ikke slå det hele sammen, og forkæl mor med en tur i Uhrehøje Plantage til Skovens Dag.

Troldepus og en lang række andre aktører indbyder til en hyggelig dag i skoven på søndag, hvor der er Skovens Dag med aktiviteter for stor som lille.

Skoven er trukket i de flotteste lysegrønne farver og myldrer af spændende aktiviteter. Vil man ikke selv pakke madkurven, kan man bage gratis pandekager – eller som noget nyt købe frokosten, så bedre tilbud skal man lede længe efter, siger naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.

For tredje år i træk er det Vesthimmerlands Kommune i samarbejde med Uhrehøjegruppen, som inviterer til Skovens Dag i Uhrehøje Plantage.

– Og for tredje år kan vi melde om endnu flere aktiviteter, som udbydes af aktører, der til dagligt bruger skoven til diverse aktiviteter, siger naturvejleder Karin Winther.

Vi er rigtig glade for de mange frivillige, som år efter år, stiller op for at præsentere og vise deres fritidsinteresser, som de udøver i naturen i og omkring skoven. Som noget nyt kan man i år, både køre mountainbike og komme på et rigtigt O-Løb eller klatre i klatretårnet. Er man ikke til sved på panden, kan man tage på "skattejagt" med GPS, eller på jagt efter gode makrobilleder med eget kamera, eller måske fange haletudser i søen.

Som de tidligere år kan man også i år, komme på køretur i hestevogn eller træktur på hest ind i den nyudsprungne bøgeskov. Her vil man som noget nyt kunne se, hvordan heste arbejder i skoven med at trække stammer ud og det er også her, at ”Troldepus” byder på troldesuppe.

– Vi har den flottese naturkulisse, fantastiske spændende aktiviteter for alle generationer. Så, nu mangler vi bare en hjælpende hånd fra oven – men der er jo ikke noget dårligt vejr, kun dårlig påklædning, så det skal nok gå og vi er klar, slutter naturvejleder Karin Winther, der på Skovens Dag vil være bedre kendt som ”Troldepus”.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: