I Uhrehøje MTB klub er der aldrig lukket

UHREHØJE: Uanset om der er ferie eller sne, så møder der nærmest altid folk op til flere af de ugentlige træninger i Uhrehøje Plantage, hvor Uhrehøje MTB holder til.  

Godt spor og godt sammenhold
-Sammenholdet er godt og humøret er altid højt. Uhrehøje MTB klub har flere medlemmer, som kommer langvejs fra, dels fordi sporet i Uhrehøje er godt og udfordrende på flere niveauer, men også fordi klubben har et godt fællesskab, fortæller instruktør i Uhrehøje MTB Klub, Randi Kristensen.

Der er mange aktiviteter i Uhrehøje MTB – også af de sjove. I sidste uge var der arrangeret tøndeslagning på cykel i skoven

Tøndeslagning på cykel
Klubbens bestyrelse og instruktører arbejder meget sammen om at fremme fællesskabet. Så sent som i søndags var der inviteret til fastelavn med tøndeslagning. Mange af klubbens medlemmer deltog, og flere mødte endda op i fastelavnsudklædning. Selveste Cykelmyggen Egon var også med. Efter tøndeslagningen, som foregik på cykel, var der kakao og fastelavnsboller i klubbens faste mødested ‘Vandværket’ i udkanten af Uhrehøje Plantage. Her blev kattekonge og kattedronning kronet, og der blev givet præmier til bedst udklædte.

Sammenholdet er godt og humøret højt, når medlemmerne mødes i klubhuset ‘Vandværket’ i udkanten af Uhrehøje Plantage. Senest i forbindelse med fastelavn

Aktivitetskalender bugner
Aktivitetskalenderen bugner hele året med aktiviteter og arrangementer for klubbens medlemmer. Det er både dage med tekniktræning, mtb-løb og klubture til andre mountainbikespor. Mange af klubbens medlemmer deltager bl.a. i Hærvejsløbet i juni, hvor der tilbagelægges alt fra 35-165 km. De lange distancer kræver en del træning forud, så det bliver også tænkt ind i aktivitetskalenderen, bl.a. med en Hanstholm-tur 2. pinsedag, hvor man mødes i Klim tidligt om morgenen og cykler derfra via kyststien til Hanstholm. Her spises et velfortjent stjerneskud på havnen, inden man sætter sig i sadlen igen for at cykle retur til Klim. En meget fin og hyggelig tur – et såkaldt ‘social ride’.

Tidligere på foråret var klubben på weekend-klubtur til Klosterheden Plantage, hvor der var rig mulighed for at få en del kilometer i benene henover weekenden og samtidig opleve noget af Danmarks smukke natur. Weekenden sluttede af med et besøg i en bikepark, hvor man kunne lege på baner med hop og andre tekniske udfordringer.

Vært for DGI Vintercup
Uhrehøje MTB klub har i mange år været vært for en afdeling af DGI’s vintercup for mountainbike, og i år er ingen undtagelse. Om tre uger køres 7. afd. i Uhrehøje Plantage, og forberedelserne er godt i gang. Det er især klubbens sporudvalg, der sammen med bestyrelsen planlægger og opmåler en udvalgt rute til dagen. På selve dagen er det stærke fællesskab og den store opbakning i klubben særligt tydelig, idet mange medlemmer engagerer sig i dagen med hjælp til rutemarkering, nummerudlevering, kagebagning, servering af kaffe, opbakning til løbet, og ikke mindst oprydning efter løbet.

Mangeårig formand takker af
Når Uhrehøje MTB klub senere i marts afholder sin årlige generalforsamling, takker formanden Knud Odgaard af efter mange år på posten. Han vil blive savnet i bestyrelsen for sit store engagement og sin klubånd. Knud er blandt alderspræsidenterne i klubben, men han er stadig en aktiv mountainbiker, som ofte deltager i både hverdagstræning og klubture.

En generalforsamling markerer ofte starten på en ny sæson, og det gør den også for Uhrehøje MTB i forhold til kontingentbetaling. Men i forhold til hverdagstræningen, så er klubben ret speciel, idet den ikke lukker ned efter en sæson.

-Der er altid godt vejr i skoven, udtaler Knud Odgaard. Derfor har vi åbent hele året og alle må møde op og køre med.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: