test

Hvordan går det motorsportstalentet Malte Ebdrup fra Farsø?

FARSØ: Nu er sæsonen i Det Danske Mesterskab’s Super 2L-klasse et overstået kapitel! Og hvordan gik det så med Malte Ebdrup?

Den unge racerkører fra Farsø, der kører for GMB Motorsport, tog allerede fra start føringen i Super 2L-klassen og efter sæsonens første 3 afdelinger, der blev kørt før sommerferien på motorbanerne Padborg Park, Jyllandsringen og på Ring Djursland, lå han på førstepladsen med flest point i mesterskabet.

4. afd. af Super 2L blev kørt på Jyllandsringen den 18.-20. aug.

Malte Ebdrup i bil nr. 124

Her fortsatte Malte med at imponere, da han tilføjede endnu en heatsejr til sin i forvejen flotte debutsæson i denne klasse og i finalen fik han en 3. plads og Malte holdt, med klog kørsel, sine forfølgere bag sig i kampen om mesterskabet.

Det blev igen til en podieplads, som det også var lykkedes at få i de tre tidligere afdelinger af Super 2L.

Næste gang der skulle kæmpes var på Padborg Park den 15.-16. sept., hvor 5. afd. af Super 2L blev afviklet på en varm og solrig weekend.

Malte udbyggede sin føring med en sejr i første heat, men herfra blev han indhentet af flere trælse oplevelser. Der var drama fra starten af begge de to efterfølgende heats af Super 2L.

I både heat 2 og heat 3 kom de røde flag i brug og genstart var nødvendig. Banen lignede en regulær slagmark med et tæt lag jord, græstotter og bilstumper der flød over det hele.

Malte kom først over målstregen i heat 2, men dommerne tildelte ham en tidsstraf, som bragte ham ned på en 6. plads i heatet. Denne straf viste sig senere at være uberettiget, men da var det for sent at indgive en klage.

Heat 3 blev kørt som et Night-race, d.v.s. at Malte kørte på banen mens mørket sænkede sig over Padborg Park og uheldet forfulgte ham.

Han lå længe forrest i løbet, men et uheld kostede føringen og han måtte se sig overhalet af de andre kørere. Det lykkedes dog at få gang i bilen igen og efter en række overhalinger endte Malte på en 8. plads.

For første gang i sæsonen blev der ingen podieplads til Malte og hans føring i mesterskabet var skrumpet ind på grund af de uheldige omstændigheder i de to sidste heats.

Endelig gjaldt det den endelige sæson-finale på Padborg Park den 7.-8. okt.

Malte mødte op med en føring i mesterskabet og et håb om at blive forskånet for uheld.

Allerede i første heat var der drama undervejs. Malte lå længe forrest i feltet, men blev så påkørt bagfra og der var røgudvikling fra bilen. Alligevel lykkedes det ham at gennemføre og trods bilens tilstand formåede han at få en 2. plads i heatet.

I heat 2 endte Malte på en 6. plads og da han kørte på banen til heat 3 – det afgørende finaleheat – var han stadig fører af mesterskabet.

Længe så det ud til, at Malte ville løbe med sejren, men da der manglede få minutter af finaleheatet, blev han påkørt bagfra og denne gang flænsede hans ene dæk og det kostede et par placeringer.

Da Malte kørte fra banen med en 7. plads, stod det klart, at Danmarksmesterskabet var glippet og han var desuden så uheldig, at der kun manglede et enkelt sølle point i at vinde!

17-årige Malte har været førende i Super 2L-klassen gennem hele sæsonen indtil han blev påkørt få minutter før allersidste finaleløb sluttede. Brand ærgerligt!

Hans ”sæson-eventyr” endte dog med en flot 2. plads – og Danmarksmesterskabstitlen kun 1 sølle point væk!

GMB Motorsport udtalte efterfølgende: -Selv om marginalerne ikke var på vores side den sidste dag, så tager det ikke noget fra Maltes fantastiske debutsæson.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: