Hvalpsund Roklub nu officielt indviet

HVALPSUND: I foråret 2009 mente en flok entusiastiske lokale borgere, at Hvalpsund burde have en roklub. Hvalpsund med de oplagte muligheder for motion til vands!

Medlemmerne af Hvalpsund Roklub har nu holdt deres indvielsesfest, efter at ideen med at danne en roklub i Hvalpsund kom på bane på halvandet år siden.

Efter en stor og ihærdig indsats blev klubben etableret og afholdte i sidste uge indvielsesfest for medlemmerne. Da vinden ikke var med roklubben denne aften kunne der ikke startes med en rotur. I stedet blev der dystet ihærdigt i kongespil og petanque, hvorefter der blev hygget  med grill og fællessang.

Limfjordens til tider krappe bølger trodses af roklubbens medlemmer i de 2 både til 2 roere med styrmand og de 2 både til 4 roere med styrmand, doneret gavmildt af andre jyske roklubber.

Klubben sætter motion, venskab og hygge højt, og alderen i klubben spænder vidt.

Sejlklubben Nautilus i Hvalpsund deler beredvilligt deres klubhus med roerne, og sejlbåde og robåde deles pænt om den sparsomme plads ved de 2 pontonbroer. En container er fortsat opbevaringsplads for robådene. Fremtiden byder forhåbentlig på bedre bolig for de gamle træbåde.

Roafdelingen afholder klubaftener hver tirsdag, hvor interesserede er velkomne. Derudover planlægges roturene i løbet af ugen via informationer over internettet.

Udover roning er der også andre ting på programmet. Valdemarsdag var en flok roere i Ålborg for at modtage 3 bådsflag af Danmarks Samfundet. Her deltog de i en højtidelig ceremoni i forbindelse med overrækkelsen.

Madpakketure, som er længere roture, hvor roerne i Hvalpsund mødes med roere fra andre klubber er også begyndt at blive populære i takt med at Hvalpsund roerne bliver mere øvede.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: