Hvalpsund roere deltog i rekordforsøg

HVALPSUND: Kan danske roere tilsammen ro 125.000 km på en weekend? Det vilde eksperiment havde roere fra ca. 100 roklubber i hele Danmark, heriblandt Hvalpsund Roklub, sat sig for at prøve i den forgangne weekend. Rekordforsøget blev kaldt ”Vi ror Danmark rundt”

Her ses fem af de seks roere fra Hvalpsund Roklub som deltog i ”Vi ror Danmark rundt”

Hvalpsund Roklub havde planlagt en kort aftentur fredag og en lang tur lørdag og søndag fra morgen til eftermiddag, hvor ydergrænserne i det daglige rofarvand skulle besøges.

– I rosporten er vi altid underlagt vejrets luner, og da solen viste sig fredag eftermiddag besluttede vi os for at ro en længere tur, hvor vi kunne spise medbragt aftensmad undervejs. Med vinden i syvest ville et godt valg være at tage turen til Sundsøre og nord på mod Junget, fortæller Elsebeth Pedersen fra Hvalpsund Roklub.

Det blev en rigtig fin tur i flot vejr til lidt nord for Junget, de frodige marker og skove er et betagende syn fra vandsiden. Vinden lagde sig og undervejs mødte roerne en del nysgerrige sæler og spiste madpakken på Jungshoved, så benene kunne få et hvil og depoterne fyldt op.

I alt var 6 roere af sted på denne skønne midsommeraften, og da de landede i Hvalpsund kl. 21.30, blev de modtaget af et klubmedlem som kom med kaffe og nybagt kage mens solnedgangen kunne nydes fra klubhuset. Hvalpsund Roklub bidrog med 150 ro-kilometer – turene lørdag og søndag måtte desværre aflyses.

 

Formålet med ” Vi ror Danmark Rundt” er at vise, at roning er en herlig sport, der giver både frisk luft, dejlige naturoplevelser, godt samvær og god motion på en gang, og målet er at ro hele Danmark rundt: langs alle kyster, fjorde, åer, søer og rundt om hver eneste ø.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: