Hvalpsund ligger lunt i svinget til turismepris 

HIMMERLAND/HVALPSUND: Destination Himmerland har netop præsenteret årets nominerede til Himmerlandspriserne 2023. Priserne, der blev introduceret sidste år, anerkender og fejrer enestående bidrag til turismen i Himmerland.

Det der straks falder i øje er, at Hvalpsund området er særdeles godt repræsenteret med hele 3 nominerede, hvilket afspejler at området gør noget særligt for den lokale turisme.  

I kategorien ”Årets Ildsjæl 2023” finder man Hessels Venner, Hvalpsund og Infohytten Hvalpsund. I kategorien ”Årets Turismeindsats” finder man Hvalpsund Familie Camping.

Så mon ikke, der er en pris på vej til turistbyen Hvalpsund ?.

Johanne Bugge, destinationsdirektør hos Destination Himmerland, opfordrer alle til at deltage i destinationens on-line afstemning for Himmerlandsprisen 2023.

-Det er dejligt at se de mange nomineringer til Himmerlandspriserne i år. Der er utroligt mange mennesker, der har brugt tid på at skrive til os med gode begrundelser for, hvorfor netop deres kandidat skal indstilles til en af priserne. Det bevidner, at der er rigtig mange dygtige og kreative ildsjæle i hele destinationen – også blandt dem, der har nomineret andre til disse priser. Vi håber, at så mange som muligt vil være med til at afgøre, hvem der fortjener at blive kåret som vindere. De indstillede kandidaters vigtige arbejde fortjener anerkendelse, og vi ønsker at takke dem for deres indsats.

Vinderne af Himmerlandspriserne 2023 vil blive offentliggjort og hyldet ved Destination Himmerlands Green Talk og nytårskur den 22. januar 2024.

/cf

FAKTA: De nominerede er
I kategorien “Årets Ildsjæl 2023” er der tre kandidater, der hver især har gjort en ekstraordinær indsats for lokalområdet og Himmerland som helhed i 2023. De nominerede er:

Hessels Venner, Hvalpsund – for året rundt at bevare og udbrede kendskabet til den danske bondekultur, og give gæsterne en autentisk og lærerig oplevelse – både på Herregården Hessel, samt ude til events i hele Himmerland.

Grejbank-gruppen Løgstør – for at sætte fokus på samarbejde, skabe gode dynamikker og udbygge en grejsamling, der sammen med de frivillige hænder bidrager til alt det “usynlige” bag de mange events i Løgstør.

Infohytten i Hvalpsund – for at opretholde en frivilliggruppe, der på 30. år sørger for at give områdets mange gæster en god formidling og bidrage til gode ferieoplevelser.

I kategorien “Årets Turismeindsats 2023” er der ligeledes tre kandidater. Prisen hylder en enkeltperson eller repræsentanter for et projekt eller turismeprodukt, der har bidraget til udvikling og løftet turismen i Himmerland. De nominerede er:

Brian og Sofie Midtgård Skov, Hvalpsund Familie Camping – for at sætte fokus på grønne tiltag, udvikle gode faciliteter og på kort tid skabe en campingplads, hvor bæredygtighed er i højsædet.

Lars Nørbach og Broder Berg, museumsdirektører på hhv. Nordjyske Museer og Vesthimmerlands Museum – for arbejdet bag, at få Verdensarv til Himmerland i form af de for nyligt UNESCO-certificerede ringborge Fyrkat og Aggersborg.

Peter og Lene Leth, Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord – for at formidle et stykke Danmarkshistorie på Hobro Værft og i 2023 skabe store events som fx Nordisk Skudetræf, stabelafløbning af Krydsjagt VII og besøg af Skoleskibet Georg Stage på Mariager Fjord.

Kilde: Destination Himmerland

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: