Hvalpsund Golf Club slår et slag for folkesundheden

HVALPSUND: På søndag slår Hvalpsund Golf Club dørene op, og inviterer alle golfnysgerrige indenfor i en verden af putts, birdies og greens. Der vil på dagen være mulighed for at svinge golfkøllen og mærke suset, når bolden rammes perfekt indleder Hardy Mortensen, formand i Hvalpsund Golf Club.

På søndag er der Åbent Hus i Hvalpsund Golf Club. Her vil det blive muligt at stifte bekendtskab med spillet, der også er kendetegnet som en sund folkesport.

Golfens Dag arrangeres af Dansk Golf Union i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund, PGA og cirka 130 af landets golfklubber. Alle interesserede børn og voksne er derfor på søndag velkomne til at kigge forbi Hvalpsund Golf Club og få en introduktion til golfspillet.

– Selve åbent hus arrangementet i Hvalpsund Golf Club begynder med kaffe og rundstykker, mens vi giver nogle praktiske informationer. Når de interesserede golfspiller så selv har prøvet at svinge køllerne, slutter vi dagen af med en burger i klubhuset, fortæller Hardy Mortensen.

Sundhed sparer samfundet for milliarder
Golf dyrkes af over 140.000 danskere i alle aldre, og dette gør golfsporten til den største sportsgren for folk over 25 år.  Men hvem skulle tro, at golfen også hvert år er med til at spare samfundet for milliarder. Den norske idrætsprofessor Jan Ove Tangen har målt den økonomiske samfundsgevinst ved golf. Med udgangspunkt i 125.000 golfspillere har han beregnet, at golfens sundhedsværdi beløber sig til 190 milliarder norske kroner. Omregner man tallene til danske forhold, vil gevinsten for det danske samfund, med udgangspunkt i 160.000 aktive golfspillere løbe op i 250 milliarder danske kroner.

At golfspillet samfundsøkonomisk bidrager så positivt er med til at underbygge, at golf er en sund folkesport. Det vil vi gerne være med til at bidrage til og håber at rigtig mange vil komme forbi når vi holder åbent hus, slutter Hardy Mortensen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: