Hvalpsund får sauna ved badeanlægget

HVALPSUND: Nu drager foreningerne i Hvalpsund i den grad fordel af fremdriften i Hvalpsund med områdefornyelse.

Ikke at forglemme Hvalpsund Borgerforening som i årevis har arbejdet for byen med ophalerplads, madpakkehus, legeplads, borgerhus samt engagement i områdefornyelsen. 

Fællesforeningen står bag
Men nu har en anden af Hvalpsunds foreninger, nemlig Hvalpsund Fællesforening, der står bag fodbold, badminton, motionscenter og fritidsklub for børn i Limfjordsbyen også fået interesse for vinterbadning. Faktisk så meget, at man allerede i denne uge vil starte på opbygningen af en sauna, der vil have permanent placering bag højtvandssikringen mellem badeanlægget og den nye solnedgangsplads.

Saunaen kommer ganske vist til at stå på kommunens grund, men det Fællesforeningen selv har stået for at skaffe penge til saunaen gennem fonde. Resten har foreningen selv puttet i projektet. Driften kommer fællesforeningen også til at stå for.

Saunabygning til kr. 800.000
Det er Ove Nørskov fra Fællesforeningen, der for øvrigt selv er vinterbader, der har stået for fondsansøgninger m.v.

Saunabygningen koster kr. 800.000, hvoraf de 700.000 kommer fra fonde og de restende kr.100.000 er altså egenfinansiering.

Hører til badeanlægget
Ønsket om en sauna stammer tilbage fra 2019 – altså kort tid efter at det populære badeanlæg blev indviet.

-Det er perfekte forhold for vinterbadere der ønsker, at bade i fjorden, fortæller Ove Nørskov, der godt ved at Nautilus har et lignende tilbud om sauna ved lystbådehavnen. Men det er netop det der forskellen. Havn vs. Fjord.

Kun åben for vinterbadere
Vi har et dejligt badeanlæg og det ønsker vi at bruge hele året. Vinterbadesæsonen går fra 1. oktober til 1. april og det er også ”kun” i det tidsrum der vil være mulighed for at bruge saunaen.

Byggeri går i gang i denne uge
Ove Nørskov fortæller, at starten på opførelsen af den ca. 40 m2 store saunabygning tager sin start i denne uge. I første omgang vil råhuset blive opført og lukket til. Det vil være færdigt inden turistsæsonen – ca. 1. juli. Så vil byggeriet stå stille hen over sommeren og gå i gang igen i sensommeren, og altså stå klar til vinterbadesæsonen fra 1. oktober. Byggestilen bliver den samme som toiletbygningen på Havnepladsen. Det har kommunen betinget sig – mod at stille areal til rådighed.

For byggeriet står lokale Justesen Tømrer og Snedker, mens Øgaard El kommer til at stå for det elektriske.

Ove Nørskov fortæller, at saunaen vil have omklædning og fra saunaen vil der udsigt over fjorden. Desuden vil der være en udendørs bruser, som er til fri afbenyttelse for badende i badeanlægget. Det er kold brus – forstås.

Adgang med chip-system
Man vil kunne benytte saunaen med et chip-system, som fællesforeningen allerede bruger i forbindelse med sit motionscenter. Altså vil man skulle være medlem af fællesforeningen for at kunne bruge de nye faciliteter. Men det ser Ove Nørskov heller ikke som et problem. Såvel borgere som sommerhusejere kan blive medlem.

Bedste placering
Da fællesforeningen begyndte at lege med tanken om en sauna tilbage i 2019 var tanken egentlig at saunaen skulle placeres bag ved Kahytten. Men da Fællesforeningen sendte en ansøgning ind til Vesthimmerlands Kommune om denne placering, blev de i stedet foreslået placeringen mellem badeanlægget og solnedgangspladsen. En placering de ikke havde håbet på som en mulighed. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: