test

Hjertestart 24 timer i døgnet

FARSØ: Røde Kors butikken i Farsø er nok den første genbrugsbutik i landet, der har fået en AED’er, altså en hjertestarter opsat udenfor butikken. Dermed vil hjertestarteren være tilgængelig og vil kunne bruges uanset på døgnet, der vil blive brug for den.

Her fremviser førstehjælpsinstuktør Olau Holtvind den nye udendørs hjertestarter frem for Stinne Pedersen, formand for Røde Kors Farsø og butiksleder for Røde Kors butikken i Farsø Bodil Jørgensen. Begge har fået instruktion i at bruge hjertestarteren.

Olau Holtvind fra Røde Kors, Farsø fortæller at der er en by i Frankrig, hvor der opsat 300 af disse skabe med hjertestarter. Når man ringer 112 vil alarmcentralen oplyse hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig. Der er flere hjertestartere i Farsø, men indtil videre er det altså kun den ved Røde Kors genbrugsbutikken, som er tilgængelig hele døgnet.

Olau Holtvind fortæller at skabet med hjertestarteren vil give en frygtelig larm fra sig, når det åbnes, men det skal det gøre. Det er for at skabe opmærksomhed, så eventuelt andre hjælpere kan komme til. Ventetiden indtil ambulance eller akutbil kommer til, skal jo udnyttes bedst mulig.

Olau Holtvind, der for øvrigt er førstehjælpsinstruktør for Røde Kors i Vesthimmerland, opfordrer til at tage et kursus i førstehjælp. Som han selv siger: – Ikke alle kurser er livsvigtige, men et førstehjælpskursus er.

Med andre ord, jo flere der kan førstehjælp, jo større er chancen for at der kommer en og hjælper den tilskadekommende.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: