Hjælp til at komme videre

Af: Hjernesagen, Jytte Jensen, Hjerteforeningen, Helen Schønning, Gigtforeningen, Lis Nielsen, Kræftens Bekæmpelse Lina Glerup

Til alle vore politikere i Vesthimmerlands Kommune, nu nærmer valget sig og vi ønske jer et godt valg.

Når det nye byråd samles, har vi en mærkesag, som I gerne må tage stilling til, nemlig de pårørende til sygdomsramte borger.

Vesthimmerlands Kommune har en række gode tilbud, men der mangler en pårørendevejleder. En som kan give støtte til alle pårørende, også til de børn som kan være pårørende. Det er hårdt at være pårørende, når ens nærmeste bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Når et menneske bliver alvorligt syg udfordres deres pårørende. Som pårørende står man ved siden af og skal hjælpe, men man påvirkes også af situationen og det kan være svært at få det hele til at fungere, arbejde, familie og det sociale liv. Derfor har denne gruppe brug for et tilbud og hjælp til alt det, der fylder i deres hverdage.

Behovet for at blive set og tale situationen igennem rned en fagperson kan være udslagsgivende for de pårørendes evne til at tackle den svære situation og komme videre i livet.

Derfor er det vores store ønske, at det nye byråd vil være opmærksom på denne mærkesag. Vi ved at det vil gavne rigtige mange familier, at der bliver taget hånd om dem og deres fremtid.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: