Historien om stjernen på vandtårnet

FARSØ: Alle har bemærket, at Farsø Vandtårn denne jul igen fået stjerne på toppen.

Rigtig mange vil huske, at det har vandtårnet også haft tidligere. Farsø Avis har derfor på mange borgeres vegne spurgt ind til historien om vandtårnets oprindelige stjerne, hos Farsø Lokalhistoriske Arkiv.

Formand Bendt Thorup har fundet dette billede fra arkivet, og fortæller at stjernen, der dengang var baseret på lysstofrør blev opsat inden julen 1962. I 1969 taler man om at tage stjernen ned, men den bliver siddende frem til november stormen i 1981, hvor den blæser ned

Den nye stjerne, som blev opsat af Farsø Vandværk i slutningen af november i år, er lavet ud fra den samme stjerneskabelon, som den oprindelige, men i dag forsynet med LED lys, som lyser endnu klarere end den første, som også kunne ses i vidt og bredt i omegnen af Farsø.

Formand for Farsø Vandværk Teddy Rønaa fortæller, at til foråret vil anden del af den nostalgiske belysning på vandtårnet komme til at lyse, nemlig tårnformationen, som vil lyse hele året rundt. Den vil i størstedelen af året lyse blåt, nemlig i vandets farve, men op til jul skifte til grøn.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: