Himmerland Rundt gennemføres som planlagt

FARSØ: Der var en overgang tvivl om man kunne gennnemføre det store cykelløb Himmerland Rundt. Løbet har ligget i samme weekend som GP Herning (En forårsdag på heden), men dette løb blev for nogle uger siden aflyst, og derfor har det været en vanskelig opgave at få økonomien til at falde på plads for Team Concordia – Himmerland Forsikring, som er arrangør af Himmerland Rundt.

Himmerland Rundt køres som planlagt søndag den 29. april med start fra Farsø midtby. Det bliver i år det eneste internationale cykelløb i Danmark bortset fra Post Danmark Rundt, som i øvrigt får sin rute gennem Vesthimmerland og Farsø

Håber på et par sponsorer mere
De internationale cykelhold kunne køre løb to dage i træk i Jylland og dermed kunne arrangørerne spare penge. Den mulighed forsvandt med aflysningen af løbet i Herning. Men trods svære økonomiske betingelser, er Himmerland Rundt nu sikret, men arrangørerne håber stadig på at finde en sponsor – eller to mere.
Himmerland Rundt er optaget på Europa-touren som et 1.2 UCI-løb, og har fået termin til søndag d. 29. april.

Løbet er et internationalt UCI-løb i kategori 1.2 og er højt værdsat af den danske cykelverden. Således oplyste Jesper Worre, direktør i Danmarks Cykelunion, forleden, at netop Himmerland Rundt er et af de løb, hvor man kigger meget på de danske hold der kæmper om en af tre – måske fire – pladser i dette års etapeløb, Post Danmark Rundt. Men også i vore nabolande og resten af Europa ser man frem til at prøve kræfter i vores bjergfattige, men ofte vindomsuste land.

Starten går i Farsø
Den sportslige ansvarlige for løbet, David Dahl Madsen, har ruten klar. Det ligger fast, at Himmerland Rundt vil blive afviklet på en ny og lidt utraditionel måde. Løbet vil få start i Farsø, hvor det vil blive indledt med 3 omgange omkring byen på den rute, der dannede rammen for afslutningen af løbet i 2011.

Herefter bevæger feltet sig til Aalestrup, hvor der igen vil blive kørt 3 omgange på en ny rute, hvorefter turen går mod Aars. Her skal feltet ud på nogle store omgange i kuperet terræn, hvorefter løbet vil blive afsluttet med nogle små omgange omkring Aars by. Opløbet vil være kendt for mange af de danske ryttere, da det er placeret på brostenene i Aars midtby – samme sted som gadeløbet Sparekassen Himmerland GP har opløb.

– Vi prøver at gøre løbet så publikumsvenligt som muligt, hvorfor vi prøver denne nye ide med omgange ved de forskellige byer, udtaler David Dahl Madsen og fortsætter: – Der er ingen tvivl om, at der vil komme rigtig mange tilskuere i de tre byer samt ved de stejle stigninger, når rytterne skal passere flere gange. Vi laver en krævende rute på ca. 200 km, og når vi kan kombinere det med meget publikumsvenlige tiltag, så skal det nok blive en succes!.

– Vi er i dialog med handelsstandsforeningerne i de tre byer, så vi håber på, at der vil være en række lokale tiltag lokalt, der vil være med til at gøre rammerne festlige, siger Mogens Kristensen.

Kun 2 internationale løb i Danmark
– Himmerland Rundt er et vigtigt løb i den danske kalender, og det er det eneste internationale cykelløb i Danmark bortset fra Post Danmark Rundt, så det betyder utroligt meget for os at få gennemført løbet, trods de problemer vi har haft undervejs, siger manager for Team Concordia Forsikring Himmerland, Mogens Kristensen, og vi glæder os meget til at byde de internationale hold velkommen i det vesthimmerlandske, hvor de vil få hård modstand af alle de danske hold, der vil kæmpe om udtagelse til Post Danmark Rundt senere på året. 2 etape af Post Danmark vil for øvrigt få start i Løgstør og få rute igennem Farsø.

Arbejder på 2 dages løb i 2013
Planerne for næste år er desuden meget ambitiøse, det lægger Mogens Kristensen ikke skjul på.

 – Vi undersøger mulighederne for at lave en nordjysk weekend med to UCI-løb samme weekend. Det giver os bedre muligheder for at få de internationale hold til at stille op med deres stjerner og samtidig vil vi være i stand til at præsentere cykelløbet på en anden måde og komme endnu længere rundt i Himmerland. Med den store publikumsinteresse der var i 2011, ser vi med fortrøstning frem til såvel dette års Himmerland Rundt, som det kommende 2-dages løb i 2013, slutter Mogens Kristensen

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: