Hestedag med smagfulde nyheder

HVALPSUND: I dag lørdag afholdes der hestedag og historisk dyrskue på den gamle herregård ved Hvalpsund.

Og i år vil der være spændende nyheder på det ellers traditionsrige program med heste og gamle husdyr racer. Lokale fødevareproducenter vil nemlig være på plads med produkter der hører egnen til.  

Historisk Dyrskue
Hestedagen som har været et fast program på Hessels aktiviteter gennem mange år, blev for et par år siden udvidet med et historisk dyrskue. Dagen vil derfor starte med, at gamle danske bevaringsværdige husdyr bliver bedømt af dommere.  Man vil kunne se forskellige hesteracer, 3 forskellige kvægracer, får, geder, hunde, kaniner, høns og duer. Dyrene kan vinde en præmie.  
 

Hestedagen byder også på markarbejde med heste, tømmerkørsel og både en gruppe af engelske ponyer og Farsø Rideklub som møder op for at give opvisninger. Der vil være kaperkørsel og børn kan få en tur i ponyvogn, eller få en træktur på en hest.  

Børn kan også fremstille sin egen kæphest – og måske et reb til at binde den med!   

I fødevareteltet vil forskellige lokale producenter fortælle om deres produkter, der vil være salg og smagsprøver af bl.a. chokolader, syltetøj og mange forskellige slags saft, honning, forskellige slags lokale brød, vin, kød- og pålægsvarer, oste, forskellige typer lokalt mel, snaps og forskellige typer is. Der ud over kommer fødevareregion Thy-Mors og fortæller om deres ”brand” i det vestjyske.  

Et par gange i løbet af dagen, vil der være rundvisninger i stuehuset på Hessel, ligesom der vil være en væveudstilling i forvalterboligen, som markerer laugets 10 års jubilæum.

Der vil være levendegørelse mange steder rundt omkring på herregården hvor laugene arbejder; smedelauget i smedjen og trædrejerlauget i karetmagerværkstedet. Køkkenpigelauget er at finde i det gamle køkken i stuehuset, hvor der bl.a. vil være smagsprøver på galopkringle og marmorkage med trav i. Øllauget vil være placeret udenfor smedjen og give smagsprøver på deres hjemmebryggede øl. Ved siden af øllauget finder man pølse- og fadølsbaren. Cafélauget sælger mad og drikke i cafeen. 

Der vil også være salgsboder i lunden og laden. 

Med andre ord er er der masser af oplevelser og nostalgi på den gamle herregård Hessel som vil begejstre såvel store som små.

SE ANNONCEN FOR HESTEDAG HER

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: