test

Hestedag i regnvejr

HVALPSUND: Der plejer at være garanti for tørvejr og flot solskin, når der afholdes Hestedag på Herregården Hessel. Sådan skulle det ikke være i år. Den silende regn afholdt dog ikke hestefolket, men det betød til gengæld lidt længere imellem gæsterne. Kun et par hundrede gæster trodsede regnen og besøgte i år hestedagen

Der blev arbejdet flittigt i marken med Hessels gamle plove og harver med hesteforspand. Det til trods for at det regnfulde vejr gjorde jorden ret blød.

Der var to flotte og imponerende opvisninger med henholdsvis friserheste.

Og islænderheste.

Denne hestevogn har Hessels Venner netop fået restaureret og istandsat for museet. Vognen blev indviet på hestedagen med formand for Hessel Kai Wisti Lassen, formand for Hessels Venner Erik Nygaard og Hessels daglige leder Bodil Jakobsen som passagerer. Hestevognen vil fremover blive brugt i forbindelse med arrangementer på Hessel.

Regn eller ej, dagens program blev gennemført som planlagt, selv mudder hæftede sig til hove, redskaber og gummistøvler i større omfang end de forrige år, som er foregået i flot solskin.    

Der blev arbejdet i marken med Hessels gamle plove, harver og såmaskiner, trukket af belgierheste, fjordheste og robuste jyske heste. Et markarbejde som i øvrigt ikke var usædvanligt for blot 50 år siden inden traktorerne gjorde deres indtog med helt andre hestekræfter.

De mange hesteracer fik ud over markarbejde, trækture og kaperkørsel også lejlighed til at give opvisning på pladsen bag laden. Der blev givet flotte opvisninger med frieserheste og islænderheste.

Der blev også lejlighed for de besøgende at køre i hestevogn i området omkring Hessel, hvilet de mange ture på vejene indikerede var vældigt populært.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: