Herregården Hessel er blevet Green Attraction

HVALPSUND: Herregården Hessel har de seneste år sat fokus på grønne tiltag. Det har lønnet sig, og nu har museet fået mærket Green Attraction.

National certificering
Green Attraction er en national certificering, der er inspireret af den internationale Green Key-certificering, som er en førende standard for udmærkelse inden for miljøansvar og bæredygtig drift i turisterhvervet.

Museumsleder Elisabeth Barfod Carlsen fortæller, at certificeringen har betydning for både stedets gæster og Hessels driftsomkostninger.

-Især gæster fra Tyskland og Holland er meget bevidste om grønne tiltag – især børnefamilier. I den forbindelse har Hessel også ladet sig inspirere af eksempelvis Hvalpsund Familie Camping, som også har en certificeret grøn profil. Vi vil gerne være med til at signalere Hvalpsund området som en grøn destination, fortæller Elisabeth Barfod Carlsen.

Lavere driftsomkostninger
Men hun kan også allerede nu se, at certificeringen giver besparelser på Hessels driftsomkostninger.

-Nu husker vi selv at slukke for lyset og lader ikke vandet løbe unødigt. Selvom det er et historisk sted, så har vi også skiftet til LED lys og fået sensorer på. Ud at det giver et bedre lys, så giver det faktisk også en dynamik i udstillingerne når lyset tænder som man bevæger sig frem, fortæller Elisabeth Barfod Carlsen videre.  

Ud Over at stå til regnskab for unødig brug af el og vand, så er der også krav om affaldssortering og madspild fra cafedriften på stedet. Desuden må der kun bruges miljøvenlige rengøringsmidler. Alt dette er allerede implementeret. 

I gamle dage smed man ikke meget væk
Det som Elisabeth Barfoed Carlsen dog fremhæver og som stemmer virkelig godt overens med gamle dage,er at man ikke smed ret meget væk. Det der blev dyrket på marken blev brugt rub og stub. Og sådan er det også i dag. I forbindelse med arrangementer på Hessel er det egne dyrkede kartofler, roer, æbler og andre naturprodukter der bruges i forbindelse med formidlingen.

-I efterårsferien præsenterede vi f.eks. de besøgende for at man sagtens kan lave en æblekage uden brug af strøm. I stedet brugte vi de gamle manuelle redskaber fra før i tiden, og viste på den måde hvordan man lavede en æblekage i gamle dage.

Et andet eksempel som Elisabeth Barfoed Carlsen nævner er de klædedragter som personale, aktører og skoletjenesten bruger. De er lavet af genbrugsstof.        

Elisabeth Barfod Carlsen forventer meget af certificeringen, og nu gør vi det synligt i både udseende og handling.    

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her:

Farsø Avis
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.