Haubro har fået hjertestarter på friskolen

HAUBRO: Julen er hjerternes fest. Det tager man i år helt bogstaveligt på Haubro Friskole.

– Vi ønsker at bevare så mange hjerter, vi kan i Haubro. Vi har derfor på Friskolen lavet et samarbejde med Trygfonden. Da der nu hænger en offentlig tilgængelig hjertestarter på skolens bygning, fortælle skoleleder Kristina Lysdal Engemand.

Der har ikke tidligere været en hjertestarter i Haubro by, så denne hjertestarter er den første offentlige i hele byen. Haubro har ca. 360 indbyggere.

Trygfonden har doneret hjertestarteren samt et klassesæt af hjertestarterdukker, så eleverne på friskolen nu obligatorisk vil få undervisning i førstehjælp hvert år i de ældste klasser. Skolens lærere har ligeledes været på kursus der var tilrettelagt, så de kan formidle førstehjælpskurset videre til eleverne.

-På skolen er vi stolte af, at Haubro endelig har fået en hjertestarter, og vi håber, og at den med sin synlighed kan skabe tryghed for byens borgere, siger Kristina Lysdal Engemand.

Desuden har friskolen lavet et samarbejde med Himmerlands Ungdomsskole og Beboerforeningen i Haubro omkring indmeldelse af hjerteløbere, så så mange som muligt i Haubro kan bistå ved et eventuelt hjertestop.

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: