Haubro har brug for sin nærbutik

HAUBRO: Selvom de større omegns byer, Farsø og Aars trækker godt i områdets beboerne, når der skal gøres dagligvare indkøb, så mener Haubro’s nye købmandspar Birgitte Nielsen og Jesper Sørensen at Haubro har brug for sin egen nærbutik.

Det nye købmandspar i Haubro, Birgitte Nielsen og Jesper Sørensen. Som det ses på vinduet har butikken åben alle ugens syv dage fra tidlig til sent.

Købmandsparret som også driver Vesthimmerlands Maskinstation i Haubro er begge lokalpatrioter og mener at det er af afgørende betydning for lokalområdet, at byens sidste butik bevares og kan være samlingsstedet for borgerne.

Det at drive butik i en lille by er mere end blot at lange varer over disken. Det har Birgitte Nielsen forstået.

Fra sine uddannelsesår til købmand i en købmandsbutik i nærheden af Horsens, ved Birgitte Nielsen hvor stor en betydning den lokale købmand har for at bibeholde sammenholdet i lokalområdet. For hos købmanden er det de nære ting der drøftes og værnes om.

Men for at nærbutikken kan bevares skal der også sælges varer. Som medlem af købmandskæden LetKøb, kan butikken også bevisligt være konkurrencedygtig med discountbutikkerne. Det vidner de gule prisskilte i butikken om, der ikke kommer i nærheden af købmandspriser, men snarere kan betegnes som et godt køb.

Butikken fører alt til den daglige husholdning og sågar mere til. For til butikken hører også frisk frugt og grønt, friskbagt brød og kager, madpakkeservice, pølsebar og friskbrygget kaffe. Herudover er der salg af håndkøbsmedicin og lotto. 

Birgitte Nielsen og Jesper Sørensen overtog butikken for en måned siden og har brugt tiden til at få rokeret rundt i butikken, få de praktiske ting på plads og ikke mindst få butikkens syv ansatte sat ind i tingene.

– Men nu er vi klar, fortæller Birgitte Nielsen. Vi har netop udsendt tilbudsblad nr. 2 til de 900 husstande i nærområdet, og nu vil vi vise at vi er her, ved også at indrykke ugentlige ”fladpristilbud” i lokalavisen. Vi vil bevise at det godt kan betale sig at tage turen til Haubro og ikke mindst vise overfor Haubro borgerne at de med fordel kan handle i deres egen nærbutik.

I slutningen af denne måned lægger Birgitte Nielsen ud med butikkens første arrangement. Det bliver en Halloween-aften for hele familien, hvor købmandsparret samtidig benytter lejligheden til at afholde en åbningsreception.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: