Handicappriser til Flemming Bonde og Væksthuset

VESTHIMMERLAND: I dag uddelte Handicaprådet i Vesthimmerlands Kommune årets Handicappris.

I år blev prisen delt mellem to modtagere – en privatperson og en organisation.   

Handicapprisen uddeles til en eller flere personer, en kommunal arbejdsplads, virksomheder, organisationer eller foreninger i Vesthimmerlands Kommune, som har gjort noget særligt for mennesker med handicap. 

Flemming Bonde modtog prisen for hans store og mangeårige arbejde med Botilbuddet Lounsgaarden/dagsbeskæftigelse i Hvalpsund.

-Flemming har startet tilbuddet op, og gennem årene været med til at udvide og udvikle tilbuddet, lød det fra formanden for handicaprådet i Vesthimmerland, Ella Holm Hansen 

-Han har i alle årene været utrolig engageret i at give de unge et helt specielt tilbud om reelt arbejde, en hverdag så tæt på det normale som muligt, samt udviklet selvstændighed og sociale kompetencer hos de unge, lød det i Ella Holm Hansens begrundelse for at lade prisen gå til Flemming Bonde. 

Flemming Bonde etablerede i 1998 Botilbuddet Lounsgaard/dagbeskæftigelse sammen med sin kone Kirsten Pørtner. Det blev etableret som et bo-, arbejds- og undervisningstilbud for udviklingshæmmede, og inspirationen opstod under et projekt, hvor unge udviklingshæmmede skulle hjælpe til på et økologisk landbrug og gartneri. 

– Da Lounsgaard startede på frivillige basis var der kun en enkelt beboer. Indtil nu har 40-50 unge haft oplevelser af at bo på stedet, sagde Ella Holm Hansen, som fortalte, at Flemming Bonde forlod stillingen som leder af tilbuddet i 2010, men i dag arbejder som leder af dagbeskæftigelsen trods sine 73 år. 

Flemming Bonde videregav checken på de 5.000 kr. til Lounsgaarden, som til dagens prisoverrækkelse havde to unge med, der begge var meget glade for at modtage pengene. 

Væksthuset i Lendrup ved Løgstør modtog prisen for deres store arbejde med at hjælpe unge mennesker med særlige behov ud på arbejdsmarkedet via de socialøkonomiske virksomheder Jan-Tex (2015) og Blomsteriet (2018). 

Ella Holm Hansen sagde:  

-Væksthuset formår i de socialøkonomiske virksomheder at skabe struktur i hverdagen, trygge rammer og med stor tillid til de unge, hjælper de dem med at blive mere selvstændige, således de unge udvikler sig og flere i dag eksempelvis kan betjene kunder på Jan-Tex. 

Væksthuset modtog en check på 20.000 kr., der ligeledes skulle deles med brugerne. 

Pengene har Væksthuset besluttet skal gå til at udbrede viden om socialøkonomiske virksomheder i et forsøg på at få andre til også at oprette lignende virksomheder. Desuden skal lidt af præmiepengene bruges på en intern reception.  

Det kunne Trine Severinsen, der ejer Væksthuset sammen med mand Allan, fortælle i sin takketale, hvor hun også løftede sløret for, at Væksthuset arbejder med at etablere endnu en virksomhed.  

Udover penge består handicapprisen også af et diplom og en graveret metalplade


Den organisatoriske pris gik til  Væksthuset i Lendrup

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: