Handelsstands forening indretter sig på særlig jul

FARSØ: Siden Coronas indtog i foråret har Farsøs butikker været udfordret. Først med en tvungen lukning af visse butikker og et indkøbscenter, og siden med en række arrangementer.

Hele tiden har butikker og handelsstandsforening forsøgt at navigere så godt som muligt, så kunderne har haft lyst – og har følt sig trygge ved at handle i Farsøs butikker. På den måde har kunderne kunnet bakke op om at handle lokalt, hvilket Farsøs butikker er dybt afhængige af.

Alt er lykkedes rigtig godt, såvel med hensyn til det praktiske, såsom afspritning og afstand, men også med trygheden ved at handle i Farsø. Handlen i butikkerne er vendt tilbage. Hot Sommer mandagene i det fri gik rigtig godt og det samme gjorde grænseløs handel og lyserød lørdag forleden.

Intet er som det plejer
Julehandlen står lige for døren og det samme gør et par andre handelstiltag indenfor de kommende uger.

-Intet er som det plejer, fortæller formand for Farsø Handelsstandsforening, Jørgen Højrup Jensen. Vi har haft mange møder i handelsstandsbestyrelse og i aktivitetsudvalg. Det er en meget følelsesladet debat, for på den ene side skal vi have fuld fart på salget for at hente noget af det tabte fra foråret, og på den anden side, skal vi passe på ikke at lave arrangementer som i Dronninglund, hvor rigtig mange blev smittet med Corona under en by night.

By-nights er skrinlagt
Derfor er de by-nights vi havde planlagt i forbindelse med bl.a. Black Friday og julehandlen aflyst. Handlen spredes i stedet over flere dage – og en udvidet åbningstid, herunder søndage, således at kunderne får flere timer at de kan handle i og kan fordele sig over. Der vil ikke være arrangementer eller optræden, hvor folk stimler sammen. Underholdningen vil fra nu og til jul vil være ”underholdning i bevægelse”.

God plads og kreativitet
Vi har derfor haft store udfordringer med juletræstændingen torsdag den 19. november. Vi plejer at samle rigtig mange mennesker på Store Torv, men det må vi jo ikke. Børnene plejer ligeledes at danse om juletræet sammen, men det må de heller ikke. Børnene plejer også at aflevere deres julesokker, og der står de tæt sammen med deres forældre – det må de heller ikke i år. Men selvfølgelig skal vi have tændt træet og selvfølgelig skal børnene aflevere julesokker. Heldigvis har vi god plads og kreative folk i juleudvalget, så vi løser det på den helt rigtige måde – i bevægelse og med afstand.    

Skruet op for lys og hygge
Det bedrøver os naturligvis, især med hensyn til julehandlen hvor vi har mange gode traditioner – og for at mødes, siger Jørgen Højrup Jensen, men vi lover, selvom der bliver skruet ned for underholdningen, så bliver der til gengæld skruet op for lys og hygge.            

Handelsstandsforeningsformanden kan dermed afsløre at julebelysningen og julehyggen får et nyk opad denne jul, så det bliver rigtigt hyggeligt at handle julegaver i Farsøs butikker.   

Tænke nyt
Handelsstandsforeningen afholder i øvrigt medlemsmøde i næste uge, hvor medlemmerne mødes for at aftale næste års tiltag og aktiviteter. En opgave der indeholder corona begrænsninger, som butikkerne i Farsø ikke før har været vant til når de skulle planlægge, men som sikkert kan afføde helt nye ideer og tiltag overfor kunderne.        


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: