Handelsstandsforening: Et år fyldt med både udfordringer og successer

FARSØ: Forrige uge afholdt Farsø Handelsstandsforening generalforsamling. Fra formand Rasmus Dige lød det: Vi har oplevet et år fyldt med både udfordringer og succeser. 

Handelsaktiviteter en central indsats 
Aktiviteter har været en central del af handelsstandsforeningens indsats. Vi har afholdt diverse begivenheder, herunder vinterudsalg, centerfødselsdag, Kvinden i Fokus, Farsø dage, Hot Sommer, Grænsehandel og Juleaktiviteter. Disse aktiviteter har ikke blot tiltrukket flere kunder, men også styrket sammenholdet mellem medlemmerne i handelsstandsforeningen. Jeg er stolt af, hvordan vores engagement i fælles arrangementer har skabt et mere levende og dynamisk Farsø og handelsstandsforening.

Hot Sommer er også et stort spisearrangement, hvor lokale spisesteder, som er medlem af handelsstandsforeningen, beværter de mange besøgene.

Sidste år Johs V. – i år byfestens jubilæum
Et gennemgående tema har i 2023 var fejringen af Johannes V. Jensens 150 års fødselsdag. Dejligt at vi kan stå sammen om og udnytte byens gamle kendisser til handelsaktiviteter. I år er det Farsø Festens 50 års jubilæum, vi kan bruge som katalysator.

Nyt fælles gavekort
2023 blev også året hvor vi fik et nyt elektronisk gavekort ” Gavekort Vesthimmerland”. En fælles satsning fra handelsstandene i Aars, Aalestrup, Løgstør og Farsø. En løsning som vi i handelstandsforeningens bestyrelse er rigtig glade for og forventer os meget af. Vi er generelt rigtig glade for, at der er kommet en super dialog og vilje til samarbejde de 4 handelsbyer imellem.

Udfordringer
Udfordringer har selvfølgelig også været en del af vores rejse. De skiftende markedsbetingelser og digitaliseringens påvirkning har krævet tilpasning og desværre kostet butikker livet. Med lukningen af Aldi, Bog&Ide, She og Diamanten må jeg indrømme at jeg til tider har været pessimistisk på vegne af handelslivet i Farsø, men starten på 2024 har været positiv og jeg tror vi på sigt vil opleve et styrket handelsliv igen. Vi har mødt mange af disse udfordringer med åbenhed og initiativer, og forsøgt at støtte op om vores medlemmer i denne svære tid. Sammen står vi stærkere overfor disse udfordringer.

Den mest omtalte og pressedækkede begivenhed var desværre en negativ ting, afbrændingen af vores elskede halmnisser. Sjælden har jeg fået så mange tilkendegivelser fra byens borgere.

Sammenholdet er vores styrke
Sammenholdet i vores forening har været en hjørnesten. Gennem fælles diskussioner, møder og støtte til hinanden har vi skabt et tæt fællesskab. Dette sammenhold er essentielt, ikke kun for vores individuelle forretninger, men også for vores kollektive succes som handelsstandsforening. Dette sammenhold ser vi også i vores flagkorps. En sand fornøjelse at opleve dem på tæt hold og mærke deres store dedikation til Farsø, tak for det!.

Fremtiden er kombi butikker
En sikring af detailhandlen i Farsø i fremtiden indebærer at fremme lokalt samarbejde, skabe unikke shoppingoplevelser og øge synligheden gennem markedsføring via nye og alternative medier. Desuden er det vigtigt at forstå og imødekomme lokalsamfundets behov. En af de vigtigste ting for at overleve i fremtiden er købsoplevelser og en større grad af branchesammensmeltning, dvs. kombibutikker med mange forskellige varer på hylderne.

På generalforsamlingens dagsorden var også godkendelse af en ny kontingentstruktur som gennem mange år har været uigennemskuelig.

Derudover blev planerne for midtbyen i Byudviklingsplanen gennemgået af formand Rasmus Dige, særligt planerne omkring torvene i midtbyen, som handelsstandsforeningen er særligt er brugere af om sommeren i forbindelse med Hot Sommer og op til jul.

Farsø Handelsstandsforenings bestyrelse består ud over Rasmus Dige (XL Byg) af Carsten Poulsen (Vestjysk Bank), Trine Munk Jacobsen (Real Mæglerne), Annette Andreasen (Matas), Anne Marie Lindgaard (Lindgaard Have-Park) og Thomas Just (Vesthimmerlands Cykelcenter). Suppleant Gitte Frederiksen (Blomsterforretningen Farsø) 

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: