Golfcenter rejser sig til profitabel forretning

GATTEN: For øjeblikket rejser en storstilet udvidelse af Himmerland Golf & Country Club, til over 100 millioner kroner, sig i Gatten. I dag var der rejsegilde på de 6.000 nye kvadratmeter, der samtidig markerede, at man nu er godt på vej med ”Det nye Himmerland”, som projektet er døbt, og som har til formål at bringe stedet op i en anden liga.

Adm. dir. Claus Birk Larsen og ejer Lars Larsen foran det nye byggeri i Himmerland Golf & Country Club, der netop nu er ved at rejse sig og som forventes indviet i midten af juni.

6000 kvm ny centerbygning fylder godt i landskabet i Gatten. Men fremover vil alle aktiviteter være samlet i en bygning.

Den nye centerbygning er forbundet med hotellet.

Ejer Lars Larsen forventer, at investeringen om blot 3 år gerne skulle give sorte tal på bundlinjen, frem for de røde, som stedet ellers har været vant til.

Lars Larsen siger, at filosofien bag et overskud er klar – centret skal gøres til et sted, der bliver benyttet hele året rundt, hvor det i dag er mere sæsonbetonet.

– Man kan ikke leve af golf alene, så derfor får vi også mange andre aktiviteter. Vi skal have lavet golfcentret til en god forretning ved at folk kommer her hele året. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er svært at få økonomi i golf i øjeblikket, men i stedet for at spare sig ud af krisen, så investerer vi i stedet her i Himmerland, og så håber vi på det giver pote, sagde Lars Larsen ved rejsegildet.

Han understregede i øvrigt, at det nye center også bliver for lokalbefolkningen.  

 – Det er ikke et snobbet golfsted. Golfcentret er for alle, og "Jeg har et godt tilbud til alle jer ”almindelige” om sæsonkort og wellness , lød det fra købmanden Lars Larsen  

Godt 200 personer, bestående af håndværkere, sponsorer, bestyrelse, husejere og andre med interesse i stedet, deltog i rejsegildet med taler og røde pølser i den bygning, der fremover skal fungere som stedets nye Multirum.        

Byggeriet blev påbegyndt sidste år i maj og var fastsat til at skulle stå færdig den 24. april i år. Tidsplanen holder imidlertid ikke helt. Undergrunden, som er hedejord, viste sig nemlig at være fugtigere end først antaget, og derfor måtte der suges en del vand væk inden de første fundamentsten kunne sættes. Byggeprojektet er derfor blevet godt 2 måneder forsinket og først klar til indvielse i midten af juni.

Forsinkelsen ærgrer såvel ejer Lars Larsen og adm. dir. Claus Birk Larsen, da det går ud over stedets forsæson, men de håber at kunne få lidt af sommeren med i de nye rammer.        

Centrets nye faciliteter vil komme til at bestå af bl.a. nye konferencelokaler, et spa- og wellnesscenter, et badeland, bowlingcenter samt et nyt aktivitetscenter med blandt andet en golfsimulator. Desuden indeholder den nye Centerbygning også et nyt bowlingcenter, som vil komme til at erstatte det gamle på Gatten Møllevej.

”Det nye Himmerland” omfatter også en opgradering af golfbanerne. Det skulle gerne føre med sig at Europa Touren lægger vejen omkring Gatten i 2014 eller 2015.     

Centrets nye faciliteter er vurderet til at kunne trække 50.000 flere gæster til om året i forhold til i dag. Himmerland Golf & Country Club har gennem en årrække været nordens største golfresort med besøg af 30-35.000 green fee-spillere hvert år. Banerne blev anlagt for mere end 30 år siden, men er løbende blevet udvidet og tilpasset golfspillets udvikling

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: