God premiere på Folk & Fæst

HVALPSUND: Hvalpsund borgerne er festlige folk. Dette er også grunden til at man ikke længere kan nøjes med Havnefesten i juli.

I denne uge var der premiere på Folk & Fæst, som Hvalpsund BK’s Støtteforening har været initiativtager til.

Flere af programpunkterne til Folk & Fæst er kendt fra Havnefesten, som altså holdt flyttedag dag til i sidste uge.

Et kæmpetelt var sat op på Havnepladsen ved legepladsen, og i fire dage blev der virkelig kredset om det folkelige og festlige.

Torsdag aften var 75 personer bænket til Havnebanko. Færre end ved havnefesten, men godkendt ifølge Pernille Sørensen fra Hvalpsund BK’s Støtteforening.          

Fredag aften var der til gengæld fyldt med børn i teltet, da der var inviteret til alkoholfrit diskotek med farverige alkoholfrie drinks. Det var Diskotek Venus som sørgede for de dunkende aktuelle toner, som også fortsatte, da de unge over 18 år tog over senere på aftenen.

Lørdag over middag stod der Gadekamp på programmet. Efter gennemførte discipliner såsom skiløb, støvlekast, dart, sømkonkurrence m.fl. var det holdet: Holevej/Skrænten/Solitudevej/Kærvej som vandt.

For første gang var kagekonkurrence på programmet i Hvalpsund. Kun to kager blev indleveret, så det blev kun småbidder, som blev uddelt i teltet til eftermiddagskaffen.

En kæmpe succes blev til gengæld Havetraktor træk. Ikke mindre end 11 børn og voksne stillede op med deres havetraktor og gas i pedalen. Og endelig en konkurrence hvor børn og voksne kører lige op. Med Ursula på slæb var det forbavsende mange som tog en Full Pull. Det blev dog det øvede Bislev Garden Pulling Laug som løb med sejren. Samme laug havde også nogle supertunede traktorer med, som ikke deltog i konkurrencen, men gav et flot pulling show som afslutning på havetraktortrækket.

Lørdag aften deltog 100 personer i havnemiddagen og yderligere godt 30 personer stødte til senere, da Seagulls spillede op til dans i teltet.

Søndag formiddag var teltet klar igen. Nemlig til gratis morgenkaffe og torvedag. Invitationen var ikke til at tage fejl af. Køen igennem teltet til de gratis rundstykker og kaffe var meget lang, og efter de var indtaget blev der handlet livligt hos torveboderne, som forretninger fra Farsø og Hvalpsund stod bag. Udenfor teltet fandt man sejlklubben Nautilus med deres joller og en hestevogn som tilbød rundture.

På pladsen fandt man også Veterantraktorklubben Vesthimmerland med deres veterantraktorer, der naturligvis trak opmærksomhed. I det hele taget var der de fire dage det liv på Havnepladsen, som hører så godt til i Hvalpsund.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: