Glade børn gider godt gå i skole …

FARSØ: Trivselsambassadørerne på Farsø Skole har fået Lars Bom til at gæste skolen imorgen og på fredag.

Lars Bom bliver den trivselsekspert, der torsdag og fredag i denne uge, skal fortælle eleverne på Farsø skole samt deres lærere og forældre om hvordan man kan komme mobning til livs.

Lars Bom har i de sidste 6 år med stor succes holdt foredrag om mobning. Med udgangspunkt i Lars Bom’s eget liv og eksempler fra hverdagen, sætter skuespilleren Lars Bom fokus på, hvorfor mobning eksisterer den dag i dag, og hvordan den let kan bekæmpes.

Der er direkte og indirekte mobning, men begge kan få livsvarige konsekvenser for børn, der bliver ramt på selvværdet.

Torsdag aften starter Lars Bom ud med at holde et foredrag i fællessalen for forældre, lærere og andre interesserede, om trivsel og mobning.

Dagen efter er det skolernes officielle trivselsdag og i den anledning fortsætter Lars Bom først med et foredrag og derefter med aktivt forebyggende trivselsarbejde for de ældste elever på Farsø Skole.

Desuden får skolens yngste elever besøg af Tante Andantes Hus fra Lemvig, der gennem sang, dans og leg skal skabe en forbedret forståelse for trivsel på skolen.

Trivselsdagen byder også på et stort og blivende projekt for skolens mellemste elever. Den lokale kunsthåndværker Margit Høvring, fra Galleri 14, har tilbudt sine kunstneriske evner, så hun i samarbejde med eleverne kan skabe et kunstværk, der skal give udtryk for dagens emne. Værket vil sandsynligvis først blive udlånt til Galleri 14 for senere at finde en permanent plads på Farsø Skole.

Skolens elever vil få en forhåbentlig givtig og lærerig dag med masser af input, motivering til samarbejde, bedre trivsel og respekt for deres kammerater. Skolens lærere har ligeledes arbejdet på at give børnene noget med i rygsækken samt en bedre forståelse for bedre trivsel.

For at et sådan projekt kan stables på benene, ligger der stærke solide økonomiske kræfter bag. Den lokale dame- og herreafdeling fra Lions Club i Farsø har gjort det muligt. Ved hjælp af deres store arbejdsindsats med indsamling af midler ved bl.a. salg af tulipaner for kampen mod misbrug, gives forældre, lærere og elever i Farsø og omegn mulighed for at skabe bedre forståelse og forhåbentlig nogle værktøjer til forbedret trivsel.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: