Getama brændt ned

GEDSTED: Kl. 03.40 natten til fredag modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om brand på møbelvirksomheden Getama på Holmmarksvej.

Sådan lød beredskabsmeddelelsen fra Nordjylland Politi

Brandfolk fra Station Aalestrup var først på stedet og kunne konstatere at der var ild i tagkonstruktionen på produktionshallen. Kort tid efter kom der forstærkning fra stationerne i Farsø og Aars. Også mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Thisted blev tilkaldt, bl.a. med en stigevogn fra Skive.

Trods det store opbud af brandslukningsmateriel og 51 beredskabsfolk lykkes det ikke at stoppe ilden, der efter kort tid bredte sig til administrationsbygningen. Det stod hurtigt klart at fabrikken ville brænde ned.

En status fra Nordjyllands Beredskab før kl. 8 var at produktionshallen var brændt fuldstændig ned sammen med administrationsbygningen, mens det var lykkedes at redde lagerbygningen.

Disse billeder er fra søndag formiddag, hvor der stadig steg røg op fra brandtomten
Det lykkedes at redde lagerbygningen.

Eftersom branden var så voldsom, opfordrede indsatslederen i morgentimerne til, at man lukkede for vinduer, døre og ventilationsanlæg, hvis man følte sig generet af røg. Holmmarkvej var i de tidlige morgentimer spærret for trafik, mens man arbejdede med at slukke branden. Politi og hjemmeværnet stod for afspærringen.

Ved middagstid kunne beredskabet pakke sammen og køre hjem. En brandbil blev dog tilbage for at holde brandvagt og slukke en eventuel opblussen. Desuden var skadesservice tilstede på brandstedet for at suge vand op og redde værdier ud af  lagerbygningen, som brandvæsnet nåede at redde fra flammerne.

Gedsted er kendt for Getama som har ligget i byen siden 1899 og som producerer eksklusive møbler af kendte danske designere som Hans Wegner og Nanna Ditzel. Getama har holdt til på Holmmarksvej siden midten af 1960’erne.

Hvad årsagen til branden er, ved politiet endnu ikke. Det vil en brandstedsundersøgelse forhåbentlig kunne opklare.

Getama har cirka 45 medarbejdere ansat, hvoraf de fleste arbejder i produktionen. Men da der ikke produceres på fredage, var der ingen medarbejdere på virksomheden, da branden brød ud.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: