Geopoint: Gør som vi, deltag i kursus for iværksættere

VOGNSILD: De to unge stiftere af landmålerfirmaet Geopoint i Vognsild, Morten Rasmussen og Kristian Grønhøj fortryder ikke, at de deltog i Himmerlands Udviklingsråds iværksætterkursus i forbindelse med virksomhedens start.

Ejerne af Geopoint, Morten Rasmussen og Kristian Grønhøj ses her ved deres domicil – den tidligere filial af Sparekassen Farsø, på Morumvej i Vognsild

Derfor tøver de ikke med at anbefale andre iværksættere at tilmelde sig udviklingsrådets nye iværksætterkursus, som afvikles i Kultur og Messecenter Aars her i november.

– Iværksætterkurset gav en god introduktion af de emner, som en iværksætter bør have kendskab til, fortæller Morten Rasmussen. Vi var godt forberedt, men havde alligevel stort udbytte af at få forskellige fagpersoners udsagn, som i det store hele bekræftede vore ideer.

Kurset blev gennemført sideløbende med firmastarten i første del af 2008.

Oven på den økonomiske afmatning fik Geopoint en svær fødsel, og det var hårdere at starte, end de to iværksættere havde forventet.

– Men heldigvis klarede vi os godt igennem startfasen, og nu kører virksomheden på skinner med stor travlhed og sorte tal på bundlinjen, hvilket mildt sagt ikke har været tilfældet for ret mange landmålerfirmaer/landsinspektørfirmaer, pointerer Morten Rasmussen.

I september udvidede Geopint aktiviteten med et nyt firma, Landinspektørfirmaet Geopoint, som har hjemsted i Business Parken Støvring. Her er der ansat to landinspektører, således at Geopoint nu beskæftiger i alt syv medarbejdere (inklusiv de to ejere).

Morten Rasmussen er fra Aars, mens Kristian Grønhøj er fra Oudrup ved Løgstør. De er begge 32 år og uddannede landinspektører fra Aalborg Universitet i 2005.

Vokseværket i virksomheden bevirker, at pladsen i den tidligere Sparekassen Farsøs filial i Vognsild er for trang, hvorfor Geopoint er på udkik efter større lokaler.

– Mit råd til kommende deltagere i Himmerlands Udviklingsråds iværksætterkursus er, at de hele tiden evaluerer det, de stifter bekendtskab med i forhold til deres egen virksomhed. Hvis det drejer sig om enkeltmandsfirmaer, er det en fordel at gå sammen med en anden kursusdeltager i denne evaluering, så man kan arbejde med tingene i fælles dialog, slutter Morten Rasmussen.

FAKTA:

Alle tiders at deltage i erhvervs-netværk
Geopoints ejere Morten Rasmussen og Kristian Grønhøj deltager med stort udbytte i en netværksgruppe, som Himmerlands Udviklingsråd har taget initiativ til.

 Gruppen består af fem af deltagerne fra iværksætterkurset i 2008 og er for kort tid siden blevet udvidet med yderligere fem deltagere, som er i færd med eller for nylig har startet egen virksomhed.

Gruppen mødes i Himmerlands Udviklingsråds lokaler ved Kultur og Messecenter Aars hver anden måned.

Foruden erfaringsudveksling er der lejlighed til at få belyst emner af betydning for nystartede virksomheder. Udviklingskonsulent Claus Andreasen, Himmerlands Udviklingsråd, er netværksgruppen behjælpelig med råd og vejledning.

 – Fordelen ved at deltage i vort iværksætterkursus er, at deltagerne får relevant og nødvendig viden samtidig med, at de får mulighed for at knytte kontakter til andre iværksættere, fastslår Claus Andreasen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: