Gedsted Kro genopstår som selskabslokaler

GEDSTED: Det seneste 1,5 års tid har en ”hjælpegruppe” til Gedsted Kro været i gang med at istandsætte den gamle kro, så den fremover igen kan rumme fest og stemning. Dog ikke som traditionel kro, men som selskabslokaler, som man kan leje.

For 20 år siden overtog revisor og ejendomsinvestor Sven Ankerstjerne kroen. Indtil for syv år siden var kroen forpagtet ud og i drift, men siden har kroen stået tom, da ikke andre har fulgt drømmen om at drive kro i byen.

Men da Tom Jakobsen for to år siden flyttede til Gedsted, berørte det ham – som tidligere murer, at en så historisk bygning – og sågar så centralt beliggende, bare stod og forfaldt.

Han besluttede sig derfor at tage kontakt til bygningens ejer, altså Sven Ankerstjerne. De blev enige om, at Tom Jakobsen gerne måtte kigge nærmere på bygningen.

-Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, fortæller Tom Jakobsen. De fleste ville have løbet skrigende bort. Men jeg kunne ikke slippe tanken om den gamle bygning, og om at vække den til live igen. Jeg kontaktede et par kammerater, for at få at vide, om jeg var skrubhamrende tosset med den ide, om at sætte bygningen i stand med henblik på at indrette kroen til selskabslokaler. Mine kammerater er også håndværkere, og de så faktisk potentialet.

Vi gik tilbage til Sven Ankerstjerne, ikke for at købe bygningen, men for at hjælpe ham med at sætte den i stand.

Det er nu halvanden år siden, og som man kan forstå var Anker med på ideen, selvom et gennemgribende stykke renoveringsarbejde stod foran os.   

Bygningen har naturligvis taget skade af at stå ubenyttet i 7 år. Der er blevet lagt nye gulve, lavet nyt industrikøkken og lagt hel ny el ind.  Vi er godt på vej, selvom vi tre kammerater alle har gået at lavet dette renoveringsarbejde i vores fritid ved siden af vores arbejde.

Jeg er selv rejsemontør i køl og frys, fortæller Tom Jakobsen, så er jeg tit ude på opgaver i længere tid ad gangen, men det betyder så også, at jeg er hjemme flere uger ad gangen og altså går og ”hygger” mig med at istandsætte kroen.   

Vi er nu nået så vidt, at vi er klar til udleje de to sale med plads til henholdsvis 120 og 40 gæster, hvor den store sal har egen scene.  Den lille sal er den tidligere krostue. 

Som selskabslokale skal man selv stå for det hele: maden, opstilling af borde og stole og efterfølgende rengøring, men til gengæld er det hele her, som man har brug for. Det ved jeg, for der er allerede blevet afholdt et par fester her.

Imens arbejder vi videre med resten af kroen, herunder 1. salen hvor selskaber på sigt vil få mulighed for at leje et par værelser med. Til foråret er det også facadens tur til at få et ansigtsløft. Det nåede jeg desværre ikke i år, men til gengæld er trappen til selskabslokalerne blevet muret op igen, siger Tom Jakobsen.          

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: