Gedsted har sat kursen med helikopter

GEDSTED: Det er nu et et år siden at Gedsted fik sin egen start- og landingsplads for helikoptere – det blev i søndags fejret med en flyvedag

Der var på forhånd booket 20 ture fordelt på en kort rundflyvning og Gedsted og en lidt længere tur på 20 minutter langs Limfjordskysten.  

Ud over passagerer til flyvningerne, der fra middagstid gik fra en til to helikoptere med afgang fra Gedsted Heliport, så var Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen også mødt op for at holde en tale, men ikke mindst kigge på Heliporten i Gedsted. 

-Jeg kan se perspektiver i det her for travle forretningsfolk der skal på tværs af Danmark hurtigt. Jeg kunne da godt selv være interesseret lød det fra borgmesteren, der i øvrigt er godt bekendt med helikopterflyvninger, da hans egen bror er helikopterpilot.  

Gedsted på landkortet
Men først bød initiativtager Knud Rohde velkommen og takkede for den store opbakning til ”Gedsted på Landkortet” som Gedsted Heliport er en del af.
 

-I det forgange år har vi lavet et samarbejde med nogle byer med helikopterflyvning ligesom her i Gedsted. Det største et et samarbejde med Midtjysk Lufthavn i Karup, hvor vi skal bruge vore helikoptere til en form for taxaflyvning – f.eks. virksomheder der skal til et møde i København eller andre steder. Det tager kun 75 minutter til København. Vi er nu også så langt fremme med vores andet projekt, nemlig flyprojektet så vi har disposition over 6 fly i forskellige størrelser fra 6 personer til 18 personer. Disse fly kan være til rådighed indenfor 15 minutter i Karup. Vi har indvielse i Karup i midten af august, og det er altså noget af det vi har arbejdet med siden Heliporten blev indviet her i Gedsted sidste år.  

Lokalt initiativ gør forskellen
Herefter gik ordet videre til borgmester Per Bach Laursen: -Jeg havde fornøjelsen af at have Knud Rohde på besøg på borgmesterkontoret her i ugen, hvor han havde interesse i at fortælle om det her projekt. Det der er helt væsentligt at sige om dette projekt er, at det helt igennem er et lokalt initiativer som Knud Rohde har taget i samarbejde med Doris Lauritzen og borgerforeningen her i Gedsted. Det er helt nødvendigt for at et samfund som det her i Gedsted og andre steder, at der er lokale ildsjæle der gør noget, der gør en forskel.

Jeg kan forstå, at man henvender sig mest til erhvervslivet for at kunne transportere personer eller varer frem og tilbage på rekordtid. Vi forsøger at komme tættere på de store byer og de steder hvor der er bedre infrastruktur end det vi har her. Og det er derfor det her initiativ er så fantastisk at vi netop kan knytte os tættere sammen til det øvrige Danmark. Nu glæder jeg mig til at se at vi får nogle flyvninger vi kan referere til om måske et år og sige at der nu har været kunder i butikken. Men alene det at heliporten er her og det er under ordnede forhold så piloterne kan lande. Det er i sig selv en succes og Knud Rohdes fortjeneste.  

Fra Gedsted Heliport kan der flyves med to forskellige helikoptertyper til henholdsvis 4 og 6 personer inkl. piloten, oplyser pilot Stephan Erlandsen fra Herning Helicopters. Helikopterne flyver i 400 meters højde og med 230 km/t ,som altså flere af de passagerer der deltog i flyvningerne i Gedsted i søndags fik lejlighed til at opleve

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: