Gave til fysioterapien på Farsø Sygehus

FARSØ: Sidste onsdag lagde repræsentanter fra Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø og Fonden Sparekassen Danmark, Himmerland vejen forbi, for officielt at overdrage en gave.

Gaven var til Fysio- og Ergoterapiafdelingen på Farsø Sygehus, hvor fysioterapeut Malene Nørgaard Nielsen tog imod.

Været på ønskesedlen i mange år
Det nye gang- og løbebånd, som Fysioterapien modtog lige før jul, har været på ønskesedlen lige så længe Malene Nørgaard Nielsen har arbejdet på stedet, så i hvert fald 7 år.

Så det er en meget kærkommen gave, der bruges til ambulant specialiseret genoptræning af opererede patienter eller patienter med komplicerede skader i underekstremiterne i et sygehus behandlingsforløb.

Et særligt gå-løbebånd
Ved første øjekast minder løbebåndet meget om det man kan finde i motionscentret, men det er det ikke!.

”Båndet” har mange flere indstillinger og en bredere ”bro” til indstigning, hvilket er nødvendigt for patienter i genoptræning og med nedsat muskelkraft.     

Patienterne kommer fra hele Himmerland, og det er typisk patienter med sprungne achillessener eller patienter som kræver ekstra genoptræning efter eksempelvis operation i hofte, knæ – eller efter komplicerede brud.      

Malene Nørgaard Nielsen fortæller, at gå-løbebåndet har så mange indstillinger og programmer, at det kan tilpasses den enkelte patient, lige fra man skal have støtte til de første skridt til rask gang eller løb med stigning. Det der er fordelen ved båndet er, at man kan gå langt ned i tempo og støtte patienten i en tryg genoptræning.

En afdeling der har tæt tilknytning til sygehuset øvrige afdelinger 
Fysio- og Ergoterapiafdelingen på Farsø Sygehus, der har en bemanding på 12 fysioterapeuter, 4 ergoterapeuter, 1 sosu-assistent og en leder, har naturligt nok en tæt tilknytning til Ortopædkirurgien på Farsø Sygehus, hvor medarbejderne bruger størstedelen af deres tid, men også sygehusets øvrige afdelinger.  Medarbejderne kender derfor også flere af de patienter der skal til ekstra genoptræning i Fysio- og Ergoterapiafdelingen.

Støtteforening og fond har bidraget
Det nye gå-/løbebånd har en indkøbspris på kr. 64.424,-, som man ikke kan tage over driften i Fysio- og Ergoterapiafdelingen. Derfor har afdelingen søgt Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø om beløbet, som igen har søgt fondsmidler til indkøbet hos Fonden Sparekassen Danmark, Himmerland.

Det glæder Kim Nyby, at Fonden Sparekassen Danmark, Himmerland kan give en økonomisk hjælpende hånd til indkøb af udstyr til sygehuset. Fonden vil kigge positivt på andre lignende ansøgninger.       

Men også Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø er særdeles gavmilde overfor Farsø Sygehus. I september gav Støtteforeningen til Vesthimmerlands Sygehus i Farsø, en gave på kr. 15.000 til et trivselsarrangement for personalet på Farsø Sygehus. Arrangementet blev afholdt i Uhrehøje Plantage.    

I marts måned sidste år var det laboratoriet på Farsø Sygehus, der officielt hedder Klinisk Biokemisk Afdeling Farsø, der fik skænket penge til indkøb af farverige børneplakater til væggene og børnebilledbøger.  Her møder der i omegnen af 200 børn ind om året for at få taget blodprøver.

-Det er alle sammen gaver som gør gavn for patienter, personale og de behandlingsforløb man tilbyder på Farsø Sygehus, siger formand for Støtteforeningen til Vesthimmerlands Sygehus i Farsø, Lars Andresen       

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: