Gassen vandt – FOTOS – VIDEO

FARSØ: Vejrudsigten havde op til søndagens optog i forbindelse med FarSØ festen set dyster ud. Men heldigvis holdt vejrguderne hånden over de 7 indslag og de mange tilskuere langs fortovene, så det holdt tørt og solen tittede sågar frem.

Foran optoget fandt man Kimbrergarden og herefter indslagene.

Kimbrergarden gik i front for optoget
FUIK

FUIK gjorde reklame for sig selv med spillende fodboldspillere.

Farsø Rideklub

Herefter Farsø Rideklub. Her var tema’et kæpheste, som der faktisk afholdes stævner i. Indslaget gik også på mangel på heste, hvorfor en hund deltog – udstyret med en rosét.

Efter flere års pause havde værtshuset Tordenkalven meldt sig til. Man havde et meget aktuelt indslag med tilknytning til Farsø-området at præsentere. Det gik på, at når nu Putin lukker for gassen, så skruer man op for Vesthimmerlands Biogas – for der er penge i lortet – viste indslaget. Og helt bogstavligt. Man havde køer rendende rundt med landpersoner efter sig for at samle kokasser op til biogasanlægget. Ja, og meget aktuel er jo også intetkøn betegnelserne landperson og gasperson.

Det aktuelle, sjove og flotte indslag kandiderede til alle vinderkategorier. Tordenkalven vandt det mest aktuelle indslag og fik samtidig vandrepokalen.                                          

Farsø Motions Klub vandt kategorien Sjoveste indslag. Det gik på renovering og ombygning af motionsklubbens lokaler som netop pågår lige nu. Det kræver store opmålinger og planlægning.    

Herefter fulgte Farsø Motionsklub, der for øjeblikket er ved at renovere sine lokaler og omrokering. Indslaget gik på opmåling og flytten om af maskiner, samtidig med at der skulle trænes – og ja hvorfor ikke kombinere de to ting. Indslaget vandt kategorien det sjoveste indslag.

Det flotteste indslag stod Farsø HK for. Her var børn og voksne iklædt flotte sambakostumer og andre udklædninger.

Farsø Håndboldklub var til fest og farver. Børn i farvestrålende udklædninger viste sjov og sammenhold- Opfordringen lød: Kom og vær med i vores flok – vi kan ikke få håndboldspillere nok. Børn og voksne havde gjort sig umage med de flotte udklædninger og samtidig var humøret højt. Håndboldklubben vandt kategorien flotteste indslag.

Mange havde taget opstilling langs med ruten
Også brandmændene gik til den

Herefter fulgte en kortege af 16 veterantraktorer, 2 veteranlastbiler samt 2 af Falcks brandbiler.           Rigtig mange tilskuere havde taget opstilling langs med fortovene, men længden af optoget – altså antal indslag, levede ikke op til tidligere tider.      

FAKTA: De deltog i Byfestoptoget 2022
1. FUIK 
2. Farsø Rideklub
3. Tordenkalven
4. Farsø Motionsklub
5. Farsø HK
6. Veterantraktorer og Veteranlastbiler (Veterantraktorgruppen)
7. Falck med brandbiler

FAKTA: Optogets dommere 2022
Overdommer: Niels Krebs Hansen
FUIK: Jens Røschmann
Farsø HK: Betina Hansen
Farsø Motions klub: John Kirk
Farsø Rideklub: Ole Winkler

    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: