Gammelt inventar fra HimmerLand får helt nyt liv

GATTEN/ULLITS: Når det kommer til at udvide faciliteter i HimmerLand, er der fuld fart på.

I takt med at resortet på Lars Larsens Vej 1 udvider med en lang række nye faciliteter – senest Larsens Sportsbar & Bistro med helt nye bowlingbaner, er der således en masse gammelt inventar, der skal skiftes ud med noget nyt. Noget af det inventar, der er kommet i overskud, er blandt andet et legeland, spiseborde, caféstole, sofaer og barstole, som nu får et nyt liv andre steder i Vesthimmerlands Kommune.

Til andres glæde
En række lokale aktører i Vesthimmerlands kommune får således glæde af inventaret.  

En af dem, der har stået i spidsen for, at det gamle inventar kunne få et nyt hjem, er HimmerLands Sustainability Koordinator, Michelle Møller Jensen.

-Hvordan kan inventaret gavne et andet sted, og hvordan kan andre får glæde heraf?, tænkte Michelle Møller Jensen, da hun først blev gjort opmærksom på projektet. Som en del af inventaret var både legeland, spiseborde og caféstole, der alt sammen er blevet doneret til gode formål.

Inventar foræret til lokale aktører
Det var derfor både med henblik på det miljømæssige, men også det sociale aspekt i form af, at det kunne skabe glæde hos andre, som fyldte for Michelle Møller Jensen. På den måde blev der således skabt kontakt til forskellige instanser i lokalsamfundet, hvoraf Danmission, Asylcenter Vesthimmerland, Mor Roligs Mad og Hjælpeteam, samt Vuggestuen Påfuglen i Gedsted takkede ja til hver især at overtage en del af inventaret – og det glæder Michelle Møller Jensen.

-Det her med, at vi kunne bidrage med noget, var helt klart min personlige motivation. Vi havde nogle resurser, som vi kunne bidrage med til organisationer, og på den måde støtter vi lokalsamfundet ved at donere til nogle, som er trængte, siger hun.

Flere læs trailere blev fyldt med inventaret fra bowling

Mor Rolig fra Ullits siger tak
En af dem, som fandt interesse i inventaret fra bowling, var Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs Mad og Hjælpeteam, hvorigennem hun hjælper udsatte med tøj og indbo. Hun modtog blandt andet spisestole og caféborde, som altså nu har fået et nyt liv.

-Det der med at hjælpe, det er noget, man bare gerne vil. Og når vi har muligheden for at få så meget hjælp gennem donationer fra virksomheder, så er vi også forpligtede til at gøre en indsats, så længe vi kan, siger Anette Rolighed Nielsen og fortsætter:

Anette Rolighed Nielsen fra Mor Roligs Mad og Hjælpeteam er overordentlig glad for donationen fra Himmerland

Der er et behov
-Der er et behov, og det er stigende. Jeg bliver i hvert fald ved, så længe der et behov, jeg kan dække.

Hendes engagement i frivilligt arbejde begyndte i en Facebookgruppe, hvor tanken: ”Det kan jeg da egentlig godt lige hjælpe med det der,” strejfede hende. Senere rakte en af hendes bekendte fra kommunen ud til Anette Rolighed Nielsen, hvorefter hun hurtigt indledte sin indsats i forhold til at afsætte ting til de trængte – og i dag har organisationen været nødsaget til at anskaffe sig et lager for at have plads til de mange donationer.

Tak til virksomheder der donerer til genanvendelse
Anette Rolighed Nielsen lægger vægt på vigtigheden i, at virksomheder donerer ting til genanvendelse, og siger:

-Det er jo ekstremt givende at kunne hjælpe og at kunne se, at det hjælper. Og så er det jo et skulderklap af de store, at virksomhederne også kan se, det gavner at give ud.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: