Gamle sten erstattes af nye

Af: Candy Fröse

FARSØ: Der var ikke tale om første spadestik i traditionel forstand, da Farsø Boligselskabs afdeling 1 på Skovbakkeallé, i sidste uge tog fat på et byggeprojekt i 32 millioner kroners klassen.

Renoveringen af de gule blokke på Skovbakke allé er nu officielt gået i gang. I fredags blev der foretaget ”første spadestik” i den forstand, at der blev fjernet smuldrende gamle mursten, som snart erstattes af helt nye. Her ses formanden for Farsø Boligforening Ove Flak.

I stedet blev der fjernet tre udtjente mursten af dagens tre talere; borgmester Jens Lauritzen, tidligere formand for Farsø Boligselskab Inge Palludan og nuværende formand Ove Flak, som tegn på at gamle sten snart erstattes af nye.     

Det er nemlig sådan, at grundstenene – så at sige, bevares i de to kendte boligblokke på Skovbakkeallé, men ellers vil de i alt 32 lejligheder blive pakket ind et nye og funktionelle rammer, der bl.a. rummer nye altaner, indgangspartier, køkkener og badeværelser.

I alt vil der blive investeret 1. million kr. pr. lejlighed, men ifølge formand Ove Flak er det stadig billigere end at skulle bygge nyt, ikke mindst fordi Landsbyggefonden spæder pænt til i forbindelse med renoveringsprojekter af denne karakter.            

Ifølge byggeplanen vil begge blokke være færdigrenoverede ved udgangen af 2010

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: