test

Galleri 14 er sprunget ud med et brag!

FARSØ: Fra at være et stort og stille galleri med 12 faste medlemmer og et par gæsteudstillere, er Galleri 14 netop sprunget ud som et levende centrum for kunst og kreativitet med ca. 40 medlemmer.

Galleri 14 er blevet endnu mere mangfoldigt en nogensinde før. 40 medlemmer af Galleri 14’s kunstnergruppe udstiller på skift i det store galleri. En ny struktur har medført at man fra 12 faste udstillere nu er kommet op på 40 udstillere, der ligeledes har tilføjet galleriet nye kunstformer.

Flotte nye podier, som lokale Solhaven har været Galleri 14 behjælpelig med at lave, giver nu kunsten den udstilling som den har krav på. 

– Vi kan nu på en indbydende måde præsentere smykkedesign i både glasperler og sølv, knapper og narhval, unica glas, træfugle, træfade, pileflet, filtede hatte og hjemmesko, fortæller Galleri 14’s formand Laila Eskedal.

Et nyt hængende univers skal og ses, ligesom rakubrændte heste, øjne og kvinder. Der er ikke måde med galskaben. Gedigne ting i keramik, store fade med frigjorte kvinder og meget mere, fortæller Laila Eskedal begejstret, om de mange nye ting og kunstarter som Galleri 14 netop er blevet tilført.     

Galleriet har altid mellem 500 og 1.000 kunstværker på væggene bestående af fotos, tegninger og malerier. Genrerne er abstrakt, natur, eventyr, 3D malerier på flænset lærred, homogene væsner i uld, jern og guld.

– Galleriet er blevet så spraglet og farverigt nu, at når du først træder ind ad døren, lader du dig opsluge og inspirere af alle de nye indtryk der møder dig, siger Laila Eskedal.  Tænk at vi i Farsø har fået sådan et kraftcenter på 750 kvm. Det er bare skønt!

Grunden til at Galleri 14 har fået de mange nye kunstneriske indtryk til huse, skyldes at man har ændret på gallerigruppen. Fra at have haft 12 faste kunstnere til at udstille, kan der nu løbende være ny kunst på udstilling. De 40 nye medlemmer af Galleri 14 betaler et beskedent beløb for at udstille deres kunst i Galleri 14 – og der er selvsagt plads til endnu flere nye medlemmer af kunstgruppen i Galleri 14, så der bliver endnu mere at kigge på.            

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: