Gæster med gaver til 4. maj

FARSØ: Bøgetræerne er sprunget ud, og dermed er der dannet en perfekt ramme om de blå spejderes traditionelle 4. maj arrangement i Søanlægget fredag aften.

Den gamle tradition er blevet holdt i hævd af spejdergruppen gennem mange år, og hvert år møder der pænt med mennesker op for at deltage i den højtidelige mindeparade, som foregår i mindelunden foran det stråtækte spejderhus. Begge står som mindesmærker for de to lokale frihedskæmpere Chr. Ulrik Hansen og Per Sonne. 

Penge til nyt stråtag
Stråtaget på spejderhuset trænger alvorligt til at blive skiftet ud, og de blå spejdere håber, at man til næste års parade står med et nytækket hus. 

I den forbindelse vil der i forbindelse med mindeparaden blive overrakt en økonomisk håndsrækning til arbejdet. Flere bidragsydere har meldt deres ankomst, og nu er man spændte på at se og høre, hvor meget der kan sættes på gruppens ”tagkonto”, som allerede har modtaget bidrag fra såvel private som fra fonde. 

-Vi nærmer os vel 25.000 kr. i indkomne støttebeløb, og vi har netop fået tilsagn fra Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune om små 70.000 kr. til arbejdet, så nu er vi ved at være halvvejs mod de 200.000 kr., som arbejdet kommer til at koste, siger grupperådsformand Per Havbro. 

Spejderparade, tale og fanevagt
Ved fredagens parade kl. 18.30 går spejderne med faner fra spejderhuset til mindelunden, hvor der opstilles fanevagt. 

 

Den unge byrådspolitiker Peter Harbo, der selv har været spejder i Farsø-gruppen, er årets taler. Spejderne aflægger spejderløfte ved fanerne og der synges to sange, som altid er en del af paraden: “Danmark frit” og “Altid Frejdig”.  

Efter paraden er der kaffe i spejderhuset for alle interesserede, og her vil der også være gæster, som overrækker penge til gruppens tagprojekt.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: