Fuldt hus ved indvielse af sognehus

HVALPSUND: I søndags fandt indvielsen af det imponerende, nyopførte sognehus i Hvalpsund sted. Ligeså imponerende var tilslutningen til indvielsen, som langt oversteg menighedsrådenes forventninger.

Provst Hanne Petersen stod for snorklipningen til det nye sognehus, hvis indvielse fandt sted i søndags under stort fremmøde. På billedet ses også Samuel Frederiksen med sin kornet og fomand for Alstrup Menighedsråd, Karen Bak Rolskov.

Hvalpsund Sognehus er en imponerende bygning, der vil kunne bruges til mange kirkelige og kulturelle formål.

Indvielsesdagen startede i Louns kirke med en festgudstjeneste. Kirken var fyldt til sidste plads af godt 100 mennesker og varetaget af hele 4 præster i fuld ornat. Biskop Karsten Nissen stod for den første halvdel af festgudstjenesten, mens sognepræst Eva Gundersborg Lauridsen stod for den anden halvdel.

Efter gudstjenesten fulgte den officielle indvielse af sognehuset på Illerisørevej. Snorklipningen blev forestået af provst Hanne Petersen og markeret musikalsk af Samuel Frederiksen på kornét.

Herefter blev der budt på et glas champagne, mens arrangørerne fik travlt med at finde ekstra stole og kaffe og kage frem til mange fremmødte.

De næste timer fulgte med taler og sang og musik og alle fik syn for sagen, at det nye sognehus vil kunne bruges til mange formål.

Formand for Alstrup Menighedsråd Karen Bak Rolskov, fortæller at en række foreninger allerede har skrevet sig på husets kalender med foredrag, musik, højskole og sågar seniordans. Dermed bliver sognehuset fremover det naturlige samlingssted for arrangementer i Hvalpsund, når Louns- Alstrup skole med sin lukning til sommer ikke længere vil være det.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: