test

Fuldt hus til Åbent hus på Kongshøjgaard

HVALPSUND: I aften havde Produktionsskolen Kongshøjgaard inviteret til det årlige Åbent Hus, hvor elever og undervisere gerne ville vise skolen frem.

Åbent Hus arrangementet på Produktionsskolen Kongshøjgaard startede med Tekstillinjens modeshow i på Autoværkstedets store lift.

Der blev også vist rundt i Kongshøjgaard nye løsdriftsstald

På køkkenlinjen var der blevet fremstillet mere en 20 kager til de omkring 200 gæster.

Åbent Hus arrangementets popularitet var ikke til at tage fejl af. Tilkørselsvej og parkeringspladser omkring Kongshøjgaard, var fyldt til sidste plads, og indenfor stod folk tæt pakket til aftenens første programpunkter, nemlig en velkomst ved forstander Jens Chr. Pedersen og tekstillinjens modeshow, som foregik i produktionsskolens autoværksted. Såvel forstander som tekstillinjens elever og modeller kunne henholdsvis fortælle og vise hvad produktionsskolen formår. Som Jens Chr. Pedersen sagde i sin velkomst, så er ophold på en produktionsskole kun godt nok, hvis man kan bruge det nyttigt.       

Herefter var er åbne værksteder på produktionsskolens fire linjer.

På Metal- og autolinjen fortalte elever om det daglige arbejde med autoreparationer og en fremvisning af Kongshøjgaards kendte hjemmelavede produkter fra metalværkstedet, såsom grill, bålsted og bålpander

På landbrugslinjen kunne man hilse på kvæg og heste. Og desuden kigge ind i løsdriftsstalden, som skolen opførte for lidt over et år siden.

Ud over modeshow kunne Tekstillinjen også vise den kreativitet og alsidighed som eleverne på denne linje får lov at udfolde sig med i dagligdagen. Lige fra puder og indkøbsnet til smykker og selvdesignede trøjer og tørklæder.

Endelig vakte også udkommet af elevernes indsats på køkkenlinjen lykke på Åbent Hus aftenen. Mere end 23 kager havde eleverne fremstillet til aftenen. Også til daglig står de for elevernes kost, dog i en mere ernæringsrigtig udgave.            

Vigtigt at fortælle om arbejdet på produktionsskolen
– Det er vigtigt at komme i kontakt med mange mennesker og fortælle om arbejdet på en produktionsskole. Der er stadig en del fordomme i det omgivende samfund om produktionsskolerne og deres elever. Disse kan kun tilbagevises ved en høj grad af åbenhed og dette forsøger vi på Kongshøjgaard at gøre ved flere større arrangementer hen over året, fortæller forstander Jens Chr. Pedersen.

Åbent hus arrangementet er den lejlighed, hvor der er mulighed for at komme i dialog med flest mennesker. Men der kommer også rigtig mange gæster, når skolen om kun to uger arrangerer Halloween på Hessel.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: