Fritidspris til lokal hestepige

VESTHIMMERLAND: I sidste uge var mere end 200 personer samlet på Knaberscenen i år til uddelingen af Vesthimmerlands Fritidspris og Vesthimmerland Kulturpris. For uddelingen af begge priserstod formanden for Vesthimmerlands kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Jan Dyregaard.

Charlotte Jensen ved overrækkelsen af Fritidsprisen, som blev givet af formand for Fritids- og Kulturudvalget Jan Dyregaard.

Vesthimmerlands ialt 102 idrætsambassadører.

Til årets Fritidspris var der 9 kandidater. Prisen gik til Charlotte Lindvig Bach Jensen fra Farsø.

Om Charlotte Jensen sagde Jan Dyregaard: – Du er meget engageret i Farsø Rideklub og har gennem flere omgange været i bestyrelsen i såvel rideklubben som i klubbens støtteforening. Siden foråret har du bestridt posten som formand.

Du er stævnearrangør, hjælper med undervisningen og er dommer.

Ofte er du også ude i andre klubber som dommer.  Du er også drivkraften i klubbens sommerskole for hele kommunen.

Også Farsø Festen nyder godt at din arbejdsindsats.

I indstillingen af dig står: – Vigtigst af alt er, at Charlotte med sin ildsjæl og sit engagement er god til at samle hjælpere, det være medlemmer, venner og kollegaer, alle bliver inspireret af Charlottes sprudlende engagement. Alle hjælper gerne, når Charlotte spørger. Vi ved jo, at hun sætter pris på hjælpen. Hun går ikke af vejen for at fortælle alle, der hjælper, at det glæder hende og at det er en vigtig del af klublivet. Vi vil alle gerne være i Charlottes nærhed, det giver glæde og energi.  Der hvor Charlotte er, ja, der er der plads til alle.

Til årets Kulturpris var der 4 kandidater. Vesthimmerlands Kulturråd har valgt at, Vesthimmerlands Kulturpris 2010 går til Mona Jensen, Løgstør.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jan Dyregaards ord til Mona Jensen var bl.a.  "Du er et lysende eksempel på, at frivilliges indsats er til gavn og glæde for andre. Det er ikke mindst din fortjeneste, at foreningen "Den levende Middelalder", som står bag Middelalderdagene på Vitskøl, meget hurtigt har etableret sig som en solid og velfungerende gruppe af mennesker".

Desuden blev i alt 102 vesthimmerlandske sportsudøvere hædret som idrætsambassadører for deres flotte præstationer i løbet af året. Heriblandt Farsø’s  RallyCross kører Peter Lindgaard, Road Raceren Christoffer Gøth, Orla Nielsen og Jan Lodberg fra Farsø Tri & Trim, Vester Hornum Badmintonklub, Vognsild IB, krockethold og Team Vesthimmerlands 2. divisions damer i håndbold.

FAKTA: Lokale idræts ambassadører:  
*
Lindgaard Motorsport
Peter Lindgaard er blevet Danmarksmester i Div. 1 A i Rally cross.
Peter deltog også til EM og sluttede her som nr. 31 ud af 45 kører. Teamet består af: Peter Lindgaard, Marian Haferbier, Simon Haferbier, Rikke Kirk Jensen, John Kirk Jensen og Anne Marie Lindgaard

* Christoffer Gøth
Christoffer Gøth fra Farsø er blevet Danmarksmester i Road Racing i klassen Rookie 600.

Det skal nævnes, at Christoffer i Finaleløbet på Jyllandsringen kørte i den bedste omgangstid og det fik de garvede kører til at spørge sig selv: Hvad var det lige der skete her?? Den Roadracer, som Christoffer kører på, har en topfart på ca. 250 km./t.

* Farsø Tri og Trim:
Foreningen har 2 løbere som har opnået flotte placeringer til Danmarksmesterskabet.

Orla Nielsen: Har fået sølvmedalje i Lang Triathlon i aldersgruppen 40 -44 år- 1,9 km. svømning + 90 km. cykling + 21 km. løb.
Jan Lodberg: Jan har fået ikke mindre end 2 bronzemedaljer i aldersgruppen 50-54 år ved DM i henholdsvis Lang Triathlon – 1,9 km. svømning + 90 km. cykling + 21 km. løb og i Duathlon  – 10 km. løb + 40 km. cykling + 5 km. løb

* Vognsild Idræts- og Boldklub
Foreningens krocket hold for par C2 har vundet guld ved DGIs Landsmesterskab. Modtagerne er Dan Andersen og Ole Haubro

* Vester Hornum Badminton klub
har 4  U-15 spillere, som har opnået flotte placeringer til Landsmesterskabet.
Katrine Jakobsen 2 sølv medaljer i henholdsvis single og i double
Simone Christensen har også vundet 2 sølv medaljer i henholdsvis single og double
Rune Thomsen bronze i single
Mille Jørgensen sølv i double

* Team Vesthimmerland
Dameholdet er rykket op i 2. division. Team Vesthimmerland er et samarbejde mellem håndboldklubberne i Aars og Farsø: Gitte Iversen, Christina Madsen, Rikke Madsen,

Mette Ovesen, Helene Bak, Michelle Nielsen, Mathilde Henriksen, Rikke Christensen, Anne Dalum, Janni Davidsen, Rikke Heisz, Linette Troelsen, Pernille Pedersen. Anette Kynæb.

Træner og holdledere: Kenneth Nielsen, Kristian Pedersen og Klaus Hansen

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: