Friskolen har været på tur til Prag

HAUBRO: 8. og 9. klasse på Haubro Friskole har netop besøgt den europæiske storby og hovedstad Prag.

På februars sidste dag vinkede eleverne farvel til deres forældre, men de vinkede også farvel til en mørk vinter med Corona-restriktioner. Nu kørte de med bus mod nye eventyr. Nye Eventyr i Europa som en symbolsk tur på de nye eventyr, der om lidt venter de unge mennesker, når deres grundskoletid er ovre.

Turen til Prag indeholdt mange kulturelle, samfundsmæssige og historiske seværdigheder. Koncentrationslejren Theresienstadt var det første besøg. Rundturen med guide i den indre by, hvor de så den historiske storhedstid Prag var i tiden, hvor Karl d. 4. var landets konge. Det hele sluttede med en tur i ”Det sorte teater”, virkelig en anderledes oplevelse. Kropssproget og bevægelserne var handlingerne,

-At tage eleverne med på tur ud i Europa har en stor værdi for elevernes skolegang. Deres oplevelser sammen med kammerater og klasselærere er med til at udvikle deres robusthed. Friskolens ansvar som medskaber til at danne kompetente og selvstændige unge mennesker skaber grobund på sådan en rejse, fortæller friskoleleder Kristina Engemand og fortsætter:

Eleverne oplever at rejse på andre måder end med mor og far. De skal selv prøve at bestille aftensmad på restauranter. De skal lytte til guider på enten tysk eller engelsk.

Tiden i Prag måtte jo desværre slutte igen. På Karlsbroen er der en bestemt skulptur med et sagn der siger, at rører man skulpturen er det sikkert at man vender tilbage til byen. Denne skulptur skulle eleverne helt klar røre, for de havde ikke fået nok Prag på en uge. Alle var enige om, at byen er et gensyn værd.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: