Friskole på lejr

HAUBRO: I tirsdags stod 102 elever fra 0-8. klasse klar med pakkede tasker og soveposer udenfor Haubro Friskole.

2 store busser med trailer holdt klar til at pakke elevernes tasker i bagagerummene.  

Der var sommerfugle i maverne. Det var glade børn. 102 elever satte sig i busserne og vinkede til deres forældre da bussen dyttede og trillede afsted på Lejrskole. Haubro Friskole skulle nemlig i 4 dage slå lejr ved Oddesundlejren lidt nord for Struer.  

Men – hov, de havde glemt deres kammarater fra 9. klasse. Nej, de blev efterladt hjemme på skolen, for at de kunne forberede sig til deres første mundtlige eksamen, som finder sted i denne uge.  

Elever på friskolen har besluttet, at traditioner er til for ikke at kunne brydes, så efter at 9. klasser havde været alene i 2 skoledage og fordybet sig i deres kommende eksamen, ankommer de også til Lejren og var sammen med resten af skolen de sidste to dage. Så alt i alt var 118 elever, 10 lærere og 7 madtanter samlet på Oddesundlejren til store oplevelser med fællesskab, nærvær, tryghed og venskaber i fokus.  

På turen oplevede eleverne en spændende fortælling og middelalderen, da de besøgte Spøttrup Borg. Her blev der vist rundt i hold. Der blev fortalt om spøgelser, middelalderens ”hemmeligheder” i væggene og endda også lidt om hvad en Biskop spiste og fordrev sin tid med, når han boede på borgen.  

Når lejrskolen ligger midt i Limfjorden med vand på to sider, var det også nærliggende at lære om de danske rovfugle, så et stjerneløb om rovfugle blev der også tid til. Eleverne erfarede mange forskelle og ligheder mellem ørne, falke, musvåger og høge. Til lejrskolen hørte også boldspil, bål og snobrød og kreative aktiviteter. Og endda et lille eventyr ved sengetid kunne lærerne lokkes til.  

Her til formiddag kørte busserne hjem igen, og de trætte børn vendte hjem til deres forældre.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: