Friplejehjemmet Hesselvang er kåret som Danmarks bedste

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund er Danmarks bedste. Det har landsorganisationen Danske Seniorers medlemmer nu slået fast.

I alt havde medlemmerne bragt mere end 200 plejehjem i spil – og løbet blev tæt: Hesselvang fik kun to stemmer flere end det, der blev nr. to, OK-fondens plejehjem Dreyershus i Kolding. I alt var 5 plejehjem med i den afsluttende runde.

-Vores afstemning er et klart signal til politikerne om at give frihed til plejehjemmene, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen.  Fire af de fem, der gik videre til den endelige afstemning, er selvejende institutioner med engagerede bestyrelser.

– Vi læser det som, at de frie plejehjem udnytter den frihed, de har, til at indrette sig, så borgerne i området synes, de er ’Danmarks bedste, siger Per K. Larsen.

Danske Seniorer understreger, at det er deres medlemmers syn på plejehjemmene, der viser sig i afstemningen.

-Vi har spurgt vores medlemmer som en reaktion på de mange beretninger om dårlige forhold på danske plejehjem. Vi tænkte: Lad os se på de steder, folk er glade for at bo og for at have deres pårørende boende, og lad os alle lære af det, fortæller Per K. Larsen – og tilføjer: – Vi kan kun opfordre de nye kommunalbestyrelser til at besøge de fem plejehjem, der er indstillet, og møde de ansatte og frivillige, der gør deres for, at alle, trods alder og skrøbelighed, får aktive liv og oplevelser.

Prisen blev overrakt i Hvalpsund torsdag
Danmarks bedste plejehjem, Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund, fik overrakt prisen torsdag formiddag af Per K. Larsen, landsformand for Danske Seniorer. Det skete under overværelse af beboere, personale, pårørende, bestyrelserne for Friplejehjemmet og Hesselvangs Venner samt de mange frivillige hjælpere. Med hæderen fulgte kr. 20.000 til en fest for beboere og personale.

LÆS OGSÅ: Stor hæder til Friplejehjemmet Hesselvang
LÆS OGSÅ: Tak for titlen, Danmarks bedste plejehjem
LÆS OGSÅ: Hesselvang – Vi har været på en spændende lang rejse
LÆS OGSÅ: Hesselvang har arvet seks-ciftet beløb til ”tant og fjas”
LÆS OGSÅ: Beboere på Hesselvang – Vi er endt i smørhullet!  

Det, der bl.a. blev fremhævet om Friplejehjemmet Hesselvang, er:

* Hjemmets vision er, at ”Alle skal få de oplevelser, de kan”

* Det er meget vigtigt for bestyrelsen, at alle ansatte forstår, at hver beboer kommer med en identitet, en personlighed. ”Den skal de leve videre med og blive respekteret for.”

* Hesselvangs leder Pia Nielsen er flittig til at give medarbejderne ros og anerkendelse for deres iderigdom, deres respekt for de ældres ønsker og for deres fleksibilitet.

* Tingene kan lade sig gøre, fordi de ca. 40 frivillige og bestyrelsesmedlemmer stiller op igen og igen.

* Medarbejderne har friheden til at komme med en ide og udføre den. ”Her er ikke langt fra idé til handling, og bestyrelsen er hurtige beslutningstagere”, siger tillidsmanden, Conni
   Rosengreen.

* De ansatte skal have etikken i orden og være villige til at hjælpe med at passe de kæledyr, beboerne må tage med.


FAKTA om Friplejehjemmet Hesselvang

* Friplejehjemmet Hesselvang er et selvstændigt plejehjem med egen bestyrelse uden kommunale bindinger og tidsstyringer.

* Der er 24 handicapvenlige lejligheder med udgang til egen terrasse og 24 beboere.

* Beboerne må medbringe deres husdyr.

* Der er 32 medarbejdere.

* Der er ca. 40 frivillige.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: