Fransgård succes på det tyske marked

FREDBJERG: Efter en turbulent tid, hvor Fransgård Maskinfabrik A/S i Fredbjerg, som så mange andre har mærket krisen, er det kærkomment med en succeshistorie.

Her er den populære skårlufter, der er blevet en salgssucces i Sverige, Irland of Tyskland

Fransgård har siden 2004 produceret en skårlufter, SV-250. Oprindeligt blev den sat i produktion efter en forespørgsel fra Fransgård’s svenske importør.

De svenske mælkebønder søgte efter et redskab til luftning af deres skårlagte græs. De traditionelle spredere og river medførte for mange urenheder i materialet. Fordelen med skårlufteren er, at den løfter materialet og derved minimerer urenhed i materialet. Det blev en succes i Sverige. For at være mindre sårbare overfor ét marked søgte Fransgård efter andre markeder.

Irland blev det næste marked hvor maskinen blev godt efterspurgt. I Irland slås græsset kun 1-2 gange om året. Det giver enorme mængder græs. Derfor skulle maskinen tilpasses de noget anderledes forhold. Som en fleksibel og hurtig samarbejdspartner undersøgte Fransgård Maskinfabrik mulighederne for tilpasninger.  Maskinen fik en større gennemgang og et kædetræk for at kunne modstå den store belastning. Kædetrækket er en option, men den større gennemgang er standard.

Udover at være et godt redskab til græs, er SV-250 også utrolig god til luftning af halmskår. SV-250 kan skråstilles så skåret kan flyttes. Det at skåret flyttes og får en bedre luftgennemstrømning giver en hurtig tørring af halmen. Den større gennemgang har også vist sig at være en fordel i halmen.

De seneste par sæsoner har luftning af halmskår været meget aktuelt. Denne kvalitet var der mange der umiddelbart ikke kunne se. På Agritechnica 2009 havde Fransgård Maskinfabrik A/S besøg af en tysk grossist fra Thüringen og Sachsen – Olbert Werksvertretung.

Olbert kunne godt se det uudnyttede potentiale ved SV-250. I udgangen af april genoptog Fransgård kontakten til Olbert med diverse markedsføringsmateriale, såsom video og ny opdateret brochurer på tysk.

Den første ordre kom så i slutningen af juni og siden da er det gået forrygende. Fransgård Maskinfabrik A/S måtte sågar indkalde personale i ferien for at kunne følge med efterspørgslen.

Olbert har til dato købt 25 maskiner, men kunne have solgt flere, hvis Fransgård kunne have produceret flere. At der pludselig kører 25 maskiner rundt hos slutkunder, breder sig hurtigt og Fransgård har siden juli haft rigtig mange henvendelser fra tyske forhandlere og slutbrugere.

Det at have mere end 25 referencer kørende håber Fransgård kan påvirke salget til den næste sæson. Allerede nu spørger forhandlere om priser og levering for 2011. Derudover har det givet efterspørgsel fra andre områder i Tyskland. Med denne reference håber Fransgård fremover at kunne øge salget betragteligt.

På hjemmemarkedet har Fransgård også mærket en stigende efterspørgsel.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: