Fra håndboldpiger til ”kyssepiger”

Tour de France har dem. Søde og charmerende piger, der overrækker præmier og kys til vinderen, når han efter en hård dag på cyklen er kommet i mål.

Kristina Bille tidl. Hvalpsund og nu tophåndboldspiller i Aalborg DH bliver den ene af Himmerland Rundts 2 kyssepiger. Der vil natuligvis blive “kysset” på sejrspodiet på Store Torv i Farsø.

Danmarks nye internationale endagesløb – Himmerland Rundt – står ikke tilbage for Tour de France, når vinderen fejres med champagne, præmier og sejrskys.

Og når præmiepigerne fra Himmerland Rundt ikke jubler sammen med de professionelle cykelryttere, finder man dem med en bold mellem hænderne. 

Sparekassen Himmerland er også hovedsponsor for Aalborg DH, og hvad var mere naturligt end at få to af håndboldpigerne fra ADH til at overrække Sparekassen Himmerlands røde sprintertrøje til vinderen, forklarer marketingchef Orla Kjær-Christensen fra Sparekassen Himmerland.

Den Røde Sprintertrøje afgøres i fire indlagte spurter i Nibe, Løgstør, Ranum og Aars, hvor der i hver by uddeles point til de tre første. Og den rytter, der får samlet flest spurtpoint sammen bliver vinder af Sparekassen Himmerlands røde sprintertrøje.

De to håndboldpiger fra Aalborg DH, der den 24. april skal debutere som præmiepiger ved Himmerland rundt er Kristina Bille og Stine Jørgensen.

– Det er en sjov opgave vores hovedsponsor har stillet os, og selv om det normalt er på håndboldbanen vi fører os frem, så glæder vi os til at prøve kræfter med cykelsporten siger Kristina Bille.

Håndboldpigerne har forberedt sig grundigt, som gjaldt det en kamp i håndboldligaen – også selv om de ikke selv kan vinde.

– Vi har kigget lidt på cykelrytterne og er imponerede over feltet. Der kommer rigtigt mange dygtige ryttere med, så det er svært at udpege en favorit – selv for os, der kommer så tæt på rytterne, siger Stine Jørgensen med et smil.

I Tour de France er præmiepigerne en institution, og det er et særdeles eftertragtet job at stå på podiet sammen med vinderen. Men der er ét ufravigeligt krav, som skal efterleves: Præmiepigerne må ikke fortælle, hvem de håber på som vinder. Og sådan er det åbenbart også for håndboldpigerne fra Aalborg

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: