Fornyelse på Stenaldercenteret

ERTEBØLLE: Støtteforeningen for Stenaldercenteret i Ertebølle har haft det store held, at det er lykkedes at arrangere, at Stenaldercenteret i denne uge får besøg af en kendt norsk arkæolog og formidler af viden om Stenalderen, Morten Kutschera.

Hvordan lavede stenalderfolket sine redskaber. Det vil man blive fortalt og vist på Stenaldercentret i denne uge, hvor norske Morten Kutschera, som har en stor viden om Stenalderen, dagligt vil være på centreret for at formidle.

Morten Kutschera er kendt for at være fantastisk dygtig til at rekonstruere stenalderredskaber og –våben.
– Det gør han som en publikumsaktivitet, hvor folk dels kan se, hvordan han fremstiller tingene, og dels får en masse at vide om disse ting, fortæller Vibeke Harsberg fra Støtteforeningen for Stenaldercentret.  

Man hører om stenalderfolkets højt udviklede teknik – og om hvordan genstandene blev brugt i dagligdagen.

De rekonstruerede genstande vil senere indgå i Stenaldercenterets udstillinger, som derved vil blive endnu bedre til at formidle kendskabet til livet i Stenalderen.

– Morten Kutschera har en stor viden om Stenalderen og er meget brugt af norske museer til at lave rekonstruktioner og fortælle om Stenalderen. Han er en meget levende og spændende formidler – og taler et meget let forståeligt norsk, og vi er i Støtteforeningen meget glade for at have fået ham til Ertebølle, lyder det videre fra Vibeke Harsberg.

Stenalderen, og især da Ertebølle-perioden, er en meget spændende del af landets historie vi kan derfor på det varmeste anbefale, at man aflægger et besøg på Stenaldercenteret i Ertebølle for at opleve Morten Kutschera og få del i hans store viden om dagliglivet i Stenalderen, lyder opfordringen fra Vibeke Harsberg.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: