Foreningen Kongshøjgaard er en realitet

HVALPSUND: En initiativgruppe fra Herregården Hessel har gennem længere tid arbejdet på, at overtage Kongshøjgaard, som beskrevet her i avisen for nogle uger siden.

Sidste onsdag var 30 interesserede mødt op på Hessel til stiftende generalforsamling for ”Foreningen Kongshøjgaard”.

Etableringen af en forening er nødvendig for, at intentionerne om at købe Kongshøjgaard kan gå videre.

En af initiativtagerne – og nu valgt til bestyrelsen, Holger Jessen fortæller, at der på den stiftede generalforsamling blev vedtaget et sæt vedtægter samt valgt en bestyrelse.

Bestyrelsen, består ud over Holger Jessen af Henning Christensen, Bodil Nymark, Søren Byrjalsen, Jens Ole Rask og Peter Møller. Mens de 5 førstnævnte i forvejen er tilknyttet Hessel, er Peter Møller ny. Han repræsenterer Landsbyudvalget for bl.a. Louns, Alstrup, Ullits m.fl. En plads i bestyrelsen er også reserveret et kommunalt udvalgt medlem, hvis Vesthimmerlands Kommune ønsker det.

Kongshøj gaard er i dag ejet af Vesthimmerlands Kommune og det er også kommunen der har sat gården til salg, der tidligere husede en produktionsskole.

Foreningen Kongshøjgaard ønsker at bruge gården, som ligger i gåafstand fra Hessel, som værksted for Hessels laug og til en udvidelse af udstillinger i relation til Hessel.

Den nye bestyrelse har sit første møde i denne uge, hvor der vil være en konstituering, men ikke mindst besluttet hvordan der arbejdes videre.

-Vi har Kongshøjgaard på hånden i et stykke tid endnu, fortæller Holger Jessen, men nu skal vi have arbejdshandskerne på m.h.t. til at definere brugen af Kongshøj, lave budget og søge fonde. Det skal på plads førend en købsaftale med Vesthimmerlands Kommune kan komme på plads.                         

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: