Folk strømmede til arkivet

FARSØ: I lørdags blev dørene åbnet til Farsø lokalhistoriske arkivs nye arbejdslokaler på ”Torvet 1”.

Der var stor tilstrømning til arkivet. For hvad mon det rummer af gamle billeder? – og for øvrigt har jeg selv nogle billeder, som måske ville kunne interessere arkivet.

Arkivets leder Bodil Nielsen og bestyrelse havde derfor travlt med at snakke med de mange gæster. En overgang var der omkring 50 besøgende på en gang i de nye lokaler og det beviser blot, at der er stor interesse for gamle dage. 

For øjeblikket arbejder arkivleder Bodil Nielsen og bestyrelsesmedlem Per Lyngby systematisk med at arkivere arkivalierne elektronisk i systemet Arkibas, som er arkivernes fælles database.

Med de mange billeder og skrifter, som lige nu hentes frem af arkivet, opstår der også uafklarede spørgsmål, for hvem er personerne på billederne. Dette spørgsmål er dukket op mange gange, især efter at arkivet har arvet en stor samling af fotografier af nu afdøde H.P. Nielsen fra Aars, som gennem mange år var fotograf for Aalborg Stiftstidende.

Heldigvis kunne åbent hus arrangementet i lørdags give mange svar, og arkivet håber, at mange fortsat vil være behjælpelig med navn, sted og begivenhed til stor interesse for eftertiden.          

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: