Flexparkeringen er indviet

HVALPSUND: I dag fandt to store indvielser sted i Hvalpsund. Den ene var særlig interessant for børn, nemlig legepladsen. Den anden gjaldt mere de voksne og deres biler, nemlig Hvalpsunds nye flex-parkering på Strandvejen.

Formand for arbejdsgruppen, Ole Baadsgaard, klippede den røde snor til pladsen og fortalte forinden, at flexparkeringen er en del af områdefornyelsen, som startede for et par år siden. Flexpladsen har til formål at give flere p-pladser på havneområdet, da der ofte parkeres meget uheldigt.  

Parkeringsmuligheden er etableret på et u-udnyttet areal ved Strandvejen. Den befinder sig i ”indercirklen” af tilkørslen til færgen.

Flexparkeringen er udformet i en halvcirkel med en bakke i midten og med plads til ca. 55 biler. Der er ind- og udkørsel i den sydlige del af pladsen via Strandvejen.

Flex-parkeringen er ligesom de fleste andre anlægsarbejder i Hvalpsund lige nu en del af områdefornyelsen i Hvalpsund.

Flex-parkeringen løser en parkeringsmangel som man har oplevet i årevis når besøgende – særligt om sommeren aflægger havnebyen et visit. Det er såvel gæster ved stranden men også gæster der besøger legepladsen, spisesteder og arrangementer.

Det har indtil nu oftest medført en trafik af parkerede biler langs den første del af Strandvejen, der altså også er tilkørsel til færgen og skal holdes fri.

Sådan ser den nye flex-parkeing på Strandvejen ud.

Det problem er altså nu imidlertid løst.

Navnet flex-parkering betyder, at parkeringsmuligheden med tiden falder naturligt ind i området med sin grønne bevoksning.

Flex-parkingen er første etape af flere parkeringspladser i Hvalpsund. Den næste er en be-grønning af p-pladsen på Havnepladsen ved den nye toiletbygning og legepladsen. Det går i gang umiddelbart efter sommerferien.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: