Flere tager håndværker uddannelse

VESTHIMMERLAND: Erhvervsskolerne i Aars oplever i år stor stigning til især håndværksuddannelserne.Det er glædeligt for lokalområdet.

Det nye optagetal tyder på, at man til næste juni på flere områder kan levere de elever, som erhvervslivet efterspørger. Stigningen i elevantallet betyder samtidig, at der skal ansættes flere lærere.

Optaget på Teknologi, byggeri og transport er steget fra 141 elever i 2017 til 177 i år. Næsten hele stigningen ligger på Grundforløb 1, hvor optaget er steget fra omkring 71 elever til 106. Det er især fagretningen Byggeri og strøm, som er populær. Her er der optaget 44 elever mod 20 sidste år.

-Det tyder på, at byggefagene som tømrer og murer er blevet rigtig populære. Det er svært at sige, hvorfor det lige netop er de uddannelser, der hitter, men vi hører det samme fra andre skoler. Måske er det fordi, at fx tømrerfaget er let at relatere sig til. Det er et relativt synligt fag. Alle ved, at tømrere og murere fx bygger de ejendomme, vi færdes i hver dag, og man ser dem ofte rundt omkring, lyder det fra uddannelseschef Per Stig Andersen.

-En væsentlig årsag til stigningen skal formentlig også findes i den meget positive omtale af erhvervsuddannelserne, som vi har hørt fra organisationer og fra politikere de senere år. Samtidig er der masser af nyheder om hvor mange håndværkere, der mangler allerede nu og ikke mindst i fremtiden. Budskabet ser nu ud til at være gået ind ved både de unge og deres forældre, uddyber Per Stig Andersen.

Imødekommer lokal efterspørgsel
Stigningen er også en god nyhed for erhvervslivet i lokalområdet, som står og mangler arbejdskraften. 

-For et år siden udbød vi for første gang mureruddannelsen, og det skete efter en henvendelse fra det lokale erhvervsliv, som mangler håndværkere, særligt inden for byggerifagene og især inden for bl.a. murerfaget. Det nye optagetal på Grundforløb 1 tyder på, at vi til næste juni på flere områder kan levere de elever, som erhvervslivet efterspørger. Vi håber, at en betydelig del af de mange nye elever på vores byggeri- og strøm-retning har eller får interesse i at blive murere – for det er nok det fag, blandt dem vi udbyder, hvor manglen er størst i disse år, afslutter Per Stig Andersen. 

Stigningen i elevtallet betyder også, at skolen skal ansætte flere lærere. Der er allerede ansat en, og der søges pt. efter yderligere en. 

Stadig ledige pladser
Skolen har endnu ledige kvotepladser til Ernæringsassistentuddannelsen på Grundforløb 2. Det betyder, at man kan starte uden at have en praktikplads på forhånd. Uddannelsen startede mandag den 6. august, men man kan stadig nå at komme med fra start.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: