Flere store arrangementer aflyst

VESTHIMMERLAND: 2020, kommer i historien til at stå som året hvor mange traditioner blev brudt – og herunder også afholdelsen af mange folkelige arrangementer, der er blevet afholdt år efter år. De fleste vender naturligvis tilbage i 2021.

I sidste uge meldte Herregården Hessel ud at man næppe afholder de traditionsrige hestedag og høstdag, som hvert år trækker et stort publikum til. Men man ellers er afventende omkring forsamlingsforbuddet og antallet af personer der må mødes i forbindelse med stedets øvrige aktiviteter.

Ingen Levende Landsby
Landsbykulturen i Vesterbølle og Gundestrup spillet, har til gengæld meldt klart ud at man aflyser.       

-Det er med blødende hjerte vi aflyser Levende Landsby i starten af august, men på grund af Covid-19 restriktioner med hensyn til forbud mod store forsamlinger til og med udgangen af august, ser vi os desværre nødsaget til at aflyse dette års Levende Landsby, lyder det fra Hanne Kudahl fra Landsbykulturen i Vesterbølle og fortsætter:   

Vi bruger så tiden indtil 2021 til at forberede et brag af en Levende Landsby Jubilæumsfest i 2021. 

I 2021 er det nemlig 50 år siden Levende Landsbykultur blev stiftet af lokale folk fra Vesterbølle og fra store dele af Himmerland. 

De første mange år var det Landsbykulturen i Vesterbølle, som stod bag arrangementet gammeldaws høst på Herregården Hessel i Hvalpsund. Det blev her til godt 30 år. 

Men i 2005 gik man sammen med Vesterbølle Sogns Beboerforening og flyttede høstdagene hjem til Vesterbølle hvor det hele startede i 1971. 

Vesterbølle blev i 2003 af Viborg Amt erklæret Kulturhistorisk Bevaringsværdig Landsby, idet de oprindelige gårde stadig ligger inde i byen. 

Gammeldaws høst tog således navneforandring til Levende Landsby. 

Vi håber verden ser bedre ud i 2021. 

Ingen Gundestrupspil
Fra tekstforfatter til årets Gundestrupspil, Troels Laursen, Gl. Ullits lyder det:  
 

-Til august var det planen at årets Gundestrupsspil i Rævemosen, med titlen: ”Bagerjomfruen og Munken” skulle have været spillet. Men som så mange andre begivenheder denne sommer er også Gundestrupspillet aflyst på grund af corona-krisen. Stykket vil i stedet blive opført næste sommer.  

Det er instruktøren Martin Schwab, der står for iscenesættelsen, mens det er Troels Laursen, der står bag manusskriftet, der handler om opførelsen af Vitskøl Kloster og grundlæggelsen af Aars by, der i år fejrer sit 150 års jubilæum, men det bliver så et jubilæum, der rækker ind i 2021 også.  

De to arbejdede sidst sammen i Rævemosen i 2014 og dette skulle have været deres femte samarbejde sammen med alle de andre mennesker der hver gang stiller op og bruger kræfter og timer på at skabe nogle fornøjelige timer over vores fælles historie, iblandet en hel del fis og ballade. Bestyrelsen bag Gundestrupsspillet håber på, at mange vil komme i Rævemosen næste sommer.


Desværre må også Gundestrupspillet skuffe de mange tilskurere med en aflysning og udsættelse til næste år. 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: