Fjorden lokkede i Ertebølle – FOTOS

ERTEBØLLE: I lørdags var naturformidleren Inge, fra Stenaldercenter Ertebølle rykket til Sønderstrand i Ertebølle med waders, fiskenet og vandkikkerter for at alle interesserede kunne tage sig et kig på fjordbunden ud for Ertebølle.

Det var der rigtig mange der benyttede sig. Ved længere ophold i vandet blev man iført waders, men ellers havde vandtemperaturen sneget sig op på de 20 grader og solen skinnede fra skyfri himmel.

 

Fjorddyr og sten
Ud over dyr fra fjordbunden, så blev der også fundet sten på stranden. Inge kunne naturligvis svare på de spørgsmål der kom, hvad enten det var fra voksne eller børn.


Som bekendt er Ertebølle kendt for sine sten. Her fortæller Inge, naturformidler fra Stenaldercentret om moleret der er 55 mio. gammelt.    

Indenfor den første time, havde Inge haft besøg af 64 personer, der kom i land med østers, krabber, fjordrejer men også mindre fjorddyr, som der kunne aflæses på en planche, der var lagt ud på stranden.

Familie er vilde med Limfjorden
En familie kom helt fra Vestbjerg, og de var her også sidste år.


Familien Gjerløv fik hjælp fra naturformidleren Inge til at bestemme hvad de havde fundet ude på fjordbunden. 

-Sidste år boede vi i telt på Ertebølle Strand Camping, fortæller far Anders Gjerløv. Vi er så begejstrede for Limfjordsområdet, så i år har vi anskaffet os en autocamper. Det er lidt et tilfælde, at vi er i Ertebølle i dag, men så fik vi at vide at der var Limfjordens Dag. Vi har våddragter og snorkler med, så vi har været ude at kigge på østers og muslinger.

Familien, der også består af mor Anja og drengene Birk på 7 år og Sigurd på 5 år, afslører at de er vilde med vand, men også de skaldyr som fjorden formår.

-Lige nu, på denne årstid, må man ikke spise muslinger og østers fra fjorden, grundet alger. Det er alment kendt, fortæller Anders Gjerløv, men det afholder os ikke fra at købe og spise meget fisk og skaldyr, mens vi er her.

Dagens oplevelser ved Sønderstrand blev da også sluttet af med fisk, nemlig en rugbrød med hjemmelavede fiskefrikadeller, som Ertebølle Borgerforening stod i en af fiskehytterne og solgte.

Efter frokosten var indtaget, gik turen for familien videre til Hvalpsund i autocamperen.

-Jeg kender Hvalpsund fra min barndom, fortæller Anders Gjerløv, her boede vi i sommerhus ude på Louns Halvøen. Et fantastisk sted. Nu glæder vi os til at se det nye badeanlæg i Hvalpsund, som vi er blevet fortalt om, og så tænker jeg, at vi tager en overnatning på autocamperpladsen ved lystbådehavnen i Hvalpsund. Hvor vi tager hen derefter ved vi ikke endnu, måske over på Salling. Vi får mange gode tips med Pintrip, men sikkert er det, at vi tilbringer hele ugen omkring Limfjorden. 

     
For mange sluttede Fjordens Dag af med fiskefrikadeller serveret af Ertebølle Borgerforening.

 
Mange gik sig også en tur langs fjordkysten i det flotte sommerlige vejr.     

   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: